NBA: Brunson 50 pontjával nyert a Knicks, a Lakerst megverte a bukdácsoló Spurs

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.16. 08:56
null
Brunson 50 pontot szórt Duranték ellen (Fotó: Getty Images)
Jalen Brunson hihetetlen teljesítményével nyerte meg a pontokban gazdag összecsapást a New York Knicks a Phoenix Suns ellen 139–122-re, míg a Los Angeles Lakers kikapott 129–115-re a San Antonio Spurstől az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerinti szombati játéknapján.

Mivel először láthattuk a pályán egyszerre a Suns álomtrióját, Kevin Durantet, Devin Bookert és Bradley Bealt, sokat azt hihették, sima győzelemre számíthatnak otthon a phoenixiek, de korántsem ez történt. A frissen visszatérő Beal mindössze négy percet töltött a pályán, mielőtt újabb sérülést szenvedett volna, ami meglepő módon a folytatásban nem látszott a hazaiak játékán, de a győzelem így sem jött össze. A Knicks ugyanis a második félidőben sokat javított a játékán és hihetetlen hatékonysággal dobta a kosarakat, amivel nem tudtak mit kezdeni Duranték.

Julius Randle mellett (23 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) Jalen Brunson varázslatos, 50 pontos teljesítménye segített a New York-iaknak túlszárnyalni ellenfelüket a 261 pontos találkozón. A túloldalon egyébként Beal sérülését követően Durant (29–3–6) és Booker (28–2–9) is kiemelkedően játszottak, de a padról nem igazán volt segítségük, így nem jött össze győzelem.

Az este meglepetése egyértelműen az volt, hogy a San Antonio Spurs, amely eddig mindössze három meccset nyert meg az idényben, le tudta gyűrni a Lakerst. A Los Angeles-i gárda borzalmasan lassan vette fel a ritmust, amit ki is használtak a texasiak és bár többször is tudott zárkózni a Lakers, fordítania nem sikerült.

LeBron James – ugyan mindössze 42 százalékos dobóhatékonysággal, de – 23 pontot dobott, hét lepattanót gyűjtött és 14 asszisztot is kiosztott, ám Anthony Davis hiányában ez kevésnek bizonyult. A Spursnél az „űrlény” Victor Wembanyama ezúttal csak 13 ponttal segítette a csapatát a győzelemhez, de leszedett 15 pattanót is mellé, mellette a szintén fiatal Devin Vasselnek volt óriási meccse, aki karriercsúcsot jelentő 36 pontot szórt.

A játéknapon még a Detroit Pistons ellen remeklő Joel Embiid nevét muszáj megemlítenünk. Szinte kötelező volt a győzelem a keleti harmadik Philadelphia 76ers számára a ligautolsó ellen, de a kameruni játékos nem bízta a véletlenre, MVP-szintű teljesítményt nyújtott. 35 pontig 13 lepattanóig és négy blokkig jutott kevesebb mint fél óra alatt, amivel biztossá tette a 32 pontos győzelmet. Ráadásul Embiidnek ez már a kilencedik meccse volt sorozatban, amelyen legalább 30 pontot és 10 lepattanót szerzett, ez rekord a philadelphiai csapat történelmében.

NBA
ALAPSZAKASZ
Washington Wizards–
Indiana Pacers 137–123
Philadelphia 76ers–
Detroit Pistons 124–92
Charlotte Hornets–New Orleans Pelicans 107–112
San Antonio Spurs–
Los Angeles Lakers 129–115
Toronto Raptors–Atlanta Hawks 104–125
Boston Celtics–
Orlando Magic 128–111
Memphis Grizzlies–Houston Rockets 96–103
Phoenix Suns–New York Knicks 122–139

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik