NBA: öt évet hosszabbított a szerződésén a 74 éves edzőlegenda, Gregg Popovich

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.09. 09:27
null
79 éves koráig edzősködhet Gregg Popovich (Fotó: AFP)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) történelmének legidősebb és egyik legsikeresebb edzője, Gregg Popovich plusz öt éves szerződést írt alá a San Antonio Spursszel, miután a csapat megszerezte a csodagyereknek kikiáltott Victor Wembanyamát. 

A Spurs edzőjével kapcsolatban az utóbbi években már többször felmerült, hogy a visszavonulását fontolgatja, hiszen már 74(!) éves, ráadásul a csapat DeMar DeRozan távozását követően látványos újjáépítésbe kezdett. Természetesen ennek következtében sokan gondolták, hogy a generációváltáshoz új edzőt is választ a San Antonio, de egyáltalán nem ez történt.

Távozás helyett Popovich még öt évre aláírt a csapathoz, így ha kitölti a szerződését, akkor egészen 79 éves koráig lesz NBA-edző. Ez már csak azért is hihetetlen adat, mert a szakember nemcsak jelenleg a legidősebb tréner, hanem a liga történelmében sem volt senki más, aki 71 éves korán túl edzősködött volna – Popovich előtt a 2005-ben visszavonult Hubie Brown volt a csúcstartó.


Az ötszörös NBA-bajnok edző döntésben biztosan nagy szerepet játszott, hogy a texasi csapat az első helyen választhatott az idei játékosbörzén, ahol meg is szerezték a LeBron James óta legnagyobb tehetségnek tartott francia tinédzsert, Victor Wembanyamát, akit most a szárnyai alá vehet a vezetőedző, csak úgy, mint a múltban a szintén francia, Tony Parkert, vagy a liga történelmének egyik legjobb erőcsatárát, Tim Duncant.

Wembanyama az első- és másodéves NBA-játékosoknak kipróbálására szolgáló Summer League-ben már pályára is lépett a Spurs színeiben, ahol egyelőre még nem sikerült brillíroznia. Hiába sikerült a meccsen öt blokkot is kiosztania, mindössze kilenc pontot tudott szerezni gyenge dobószázalékkal, sőt a hihetetlen méretei ellenére még át is zsákolta a Charlotte Hornets játékosa, Kai Jones.


A kérdés most pedig egyértelműen az, hogy a Spurs legendás edzőjének a kezei között beválthatja-e a hozzáfűzött reményeket a 19 esztendős csodagyerek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik