NBA: Curry magyar találmányról beszélt a Lakers-verés után

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.05.05. 19:02
null
Steph Curry (fehérben) megoldotta a Rubik-kockát a Lakers elleni második meccsen (Fotó: Getty Images)
Steph Curry nagyszerű teljesítményt nyújtva segítette a Golden State Warriorst 127–100-as győzelemre az NBA rájátszásának második körében a Los Angeles Lakers ellen, így a két csapat főcsoport-elődöntős párharca két meccs után 1–1-re áll.

 

A GSW irányítója a magyar idő szerint vasárnap hajnali 3. mérkőzés előtt magyar találmánnyal, a Rubik-kockával hasonlította össze a kosárlabdát és a játékban betöltött szerepét.

„A nagynéném nagyszerű meglátásairól beszél nekem a meccsek előtt – mondta Curry, akinek édesapja is az NBA-ben játszott, és a fivére jelenleg is aktív a ligában. – Legutóbb azt mondta, minden meccs egy Rubik-kocka feladvány. Mindig más állásból kell elkezdened, de mérkőzésről mérkőzésre rá kell jönnöd a megoldásra. Ez az egyik csodálatos dolog a kosárlabdában.”

Curry péntek hajnalban megtalálta a megoldást, amikor a Lakers két embert is ráállított, a szokásos dobógép üzemmódból átment klasszikus irányítóba, aminek vége csupán 12 mezőnykísérlet és 12 gólpassz lett, 20 pont mellé. A Warriors így is lemosta a Lakerst, és 1–1-ről várja a folytatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik