NBA: a búcsú után menesztette edzőjét az alapszakaszgyőztes

Vágólapra másolva!
2023.05.05. 11:24
null
Mike Budenholzert kirúgta a Milwaukee Bucks (Fotó: Getty Images)
Egy héttel a Keleti főcsoport nyolcadik helyén kiemelt Miami Heat elleni első körös búcsú után menesztette főedzőjét, Mike Budenholzert az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszát megnyerő Milwaukee Bucks – számolt be róla a liga honlapja.

 

A Janisz Adetokunbo (Giannis Antetokounmpo) nevével fémjelzett együttes az alapszakaszt 58 győzelemmel és 24 vereséggel zárta az élen, de hiába volt első kiemelt a Bucks, a play-inből érkező, nyolcadikként rangsorolt Miami Heat könnyedén, 4–1-re nyerte a párharcot.

Budenholzer 1996 és 2013 között a San Antonio Spursnél dolgozott Gregg Popovich asszisztenseként, majd 2018-ig az Atlanta Hawks főedzője volt, ezt követően vette át a Milwaukee Bucks irányítását. A 2015-ben és 2019-ben az év edzőjének választott „Coach Bud” irányításával a Bucks 2021-ben ötven év után ünnepelhetett újra bajnoki címet.

Budenholzer regnálása alatt a Bucks szerezte a legtöbb győzelmet az alapszakaszban és a rájátszásban is, emellett háromszor nyerte meg a Bucksszal az alapszakaszt, ugyanakkor a 2021-es bajnoki címet leszámítva a rájátszásban a Milwaukee elmaradt az idény első felében mutatott teljesítményétől.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik