NHL: a Stars gálázva, a Wild szétlövéses zakóval jutott be a rájászásba

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 08:45
null
Jason Robertson parádés játékkal vezette a rájátszásba a Dallast (Fotó: Getty Images)
Szétlövéssel nyert Minnesotában a Vegas Golden Knights a tengerentúli profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti kedd hajnali játéknapján. A másik két meccsen a Seattle az Arizonát, míg a Dallas a Nashville-t győzte le.

Mindkét csapat vezetett egy-egy adott pillanatban, de nem született döntés a rendes játékidőben a Minnesota Wild–Vegas Golden Knights rangadón. A gól nélküli hosszabbítás után jöhetett a szétlövés: a Wild háromszor, míg a Golden Knights csak kétszer hibázott, így a vegasi alakulat továbbra is vezeti a nyugati főcsoportot a Los Angeles Kings előtt. A Wild a vereség dacára a megszerzett ponttal bejutott a rájátszásba.

 


 

A Dallas Stars könnyedén legyőzte a Nashville Predatorst és bebiztosította helyét a sorozat rájátszásában – zsinórban másodszor. A mérkőzés erőviszonyairól sokat elmond, hogy a vendég csapat becsületgólja 5–0-s állásnál született. A texasiak húzóembere Jason Robertson volt, egy góllal és három gólpasszal vette ki a részét a sikerből. A 23 éves játékos egyébként fontos egyéni mérföldkövet ért el ezen a meccsen, ugyanis pályafutása során először jutott el 100 kanadai pontig egy idény során.

 

A Kraken a mélybe rántotta az Arizonát – a seattle-i csapat alaposan kiszolgálta a Climate Pledge Arénába kilátogató tizenhétezer nézőt, és nyolc góllal terhelte a Coyotes kapuját. A vendégcsapat egyetlen gólja a második negyedben született, 2–0-s állásnál.

 

 

NHL, ALAPSZAKASZ
Minnesota Wild–Vegas Golden Knights 3–4 – szétlövés után
Dallas Stars–Nashville Predators 5–1
Seattle Kraken–Arizona Coyotes 8–1


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik