NFL: a korábbi Giants-védő bő fél év alatt többet keresett Pokémon-kártyákkal, mint a ligában

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.27. 12:40
null
Blake Martinez átlagosan többet keresett Pokémon-kártyák értékesítésével, mint az NFL-ben (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, mindössze 10 nappal azután, hogy 672 ezer dollárért adott el egy ritka Pokémon-kártyát, bejelentette visszavonulását a Green Bay Packers, a New York Giants és a Las Vegas Raiders korábbi amerikaifutballistája, Blake Martinez. A védővel néhány hónappal visszavonulása után készített interjút a CNBC, melyben a sportoló elárulta: hét hónap alatt 5 millió dollárt keresett Pokémon-kártyák eladásával.

Martinez a ligában töltött hat éve alatt több mint 28 millió dollárt keresett, s 2017-ben holtversenyben vezette a liga rangsorát a szerelési mutatókban. A linebacker 2021-ben keresztszalag-sérülést szenvedett, s egy évvel később távozott a New York Giantstől.

Martinez a rehabilitációja alatt régi-új hobbit talált magának, s bár a Las Vegas Raidersszel visszatért a ligába, novemberben bejelentette, teljes idejét a Pokémon-kártyáknak szenteli és visszavonul a profi amerikaifutballtól.

Martinez a CNBC-nek elmondta, az elmúlt hét hónapban 5 millió dollárt keresett a kártyák értékesítésével, azaz havi átlagban többet, mint az NFL-ben eltöltött hat éve alatt, de a bevétel negyedét visszaforgatják Martinez vállalkozásába, a Blake’s Breaksbe, a többi a sajátja és 15 alkalmazottjáé.

A linebacker hatévesen a házimunkáért kapott 15 dolláros zsebpénzéből Pokémon-kártyákat vásárolt, s több ezer darabos gyűjteménye lett, melyet édesanyjánál hagyott, de amikor 2020-ban az ismert youtuber, Logan Paul – akinek a szintén youtuber testvére, Jake ökölvívónak állt öt millió dollárért vett meg egy ritka kártyát, eszébe jutott, hogy ő is előveszi gyűjteményét.

Martinez akkor 30 ezer dollárért vásárolt kártyacsomagokat, s rájött, hogy a kártyák értéke jelentősen emelkedett, majd az élő közvetítésben kibontott kártyákat rögtön elárverezte, s az egyiket 672 ezer dollárért (241 millió forint) adta el – ugyanolyan kártyát, mint, amilyet Logan Paul vett, csak Martinezé rosszabb értékelésű, Paul tökéletes (10) állapotú kártyát vásárolt, míg Martinez 9.5-es értékelésűt adott el.



Martinez üzlete kapcsán kitért rá, minden munkavállalót ő vesz fel, a vételi és eladási döntéseket is ő hozza meg, vállalkozása streamjeinek pedig ő az egyik házigazdája. Hangsúlyozta, a Pokémon-kártyákkal való kereskedés fájdalommentes módja a megélhetésnek, s rövid távú célja, hogy az Egyesült Államokban létrehozott három telephelye mellett Kanadában és az Egyesült Királyságban is raktárakat nyisson, illetve, hogy elérje a 10 millió dolláros bevételt, majd kiterjessze vállalkozását a képregényekre is.

„Mindennap úgy kelek fel, hogy nem fáj sem a hátam, sem a vállam, csak az ujjaim szoktak, amikor naponta ezer csomag kártyát nyitok ki” – tette hozzá Blake Martinez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik