Kosárlabda: visszatérésre készül a hajléktalanná lett kosaras

Vágólapra másolva!
2022.02.22. 19:39
null
West keményen edz (Fotó: Getty Images – archív)
A 38 éves Delonte West a 2004-es NBA-drafton a 24. helyen kelt el, s lett a Boston Celtics játékosa, majd 2012-ig tartó NBA-pályafutása során megfordult a Seattle Supersonics, a Cleveland Cavaliers és a Dallas Mavericks csapatánál, ám 2015-ös visszavonulása után minden pénzét elveszítette, s hajléktalanná vált. Ma már viszont úgy áll a helyzet, hogy visszatér a kosárlabda világába.

 

West esetében a visszatérés természetesen nem az NBA-t jelenti: a jobbára a bulvárhírekre szakosodott tmz.com beszámolója szerint a rapper Ice Cube által alapított Big3 bajnokságban térne vissza – ez gyakorlatilag 3x3-as kosárlabda kisebb-nagyobb módosításokkal.

A portál beszámolója szerint a tavaly októberben közterületi alkoholfogyasztás miatt őrizetbe vett West egy hónapja mindennap kőkeményen edz, és azért küzd, hogy a Big3 nyáron rendezendő 2022-es idényében helyet kapjon a nyolc csapat valamelyikében.

WEST EDZÉSBEN

 


 

Westről 2019 nyarának a végén jelent meg egy fotó, amelyen láthatóan pocsék állapotban volt, s mint kiderült, gyakorlatilag hajléktalanná vált, a profi kosarasként keresett 16 millió dollárjából semmi sem maradt. A 38 éves kosarasnál 2008-ban Clevelandben szerepelve diagnosztizáltak bipoláris személyiségzavart, s az addig is labilis West megindult lefelé a lejtőn, a nagy nyomás miatt a drogokhoz nyúlt. Ráadásul 2010-ben kiderült, szexuális viszonyt folytatott csapattársa, LeBron James anyjával, amivel hamarosan véget is ért NBA-pályafutása. További három évi kallódás után, 2015-ben visszavonult, de a drogokkal nem tudott leállni, végül minden pénzét elveszítve az utcára került.

Ebből a helyzetből aztán – többek között – a Dallas Mavericks tulajdonosának, Marc Cubannak a hathatós segítségével sikerült kilábalnia, s az októberi megingást követően úgy tűnik, immár jó úton halad a visszatérés felé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik