NBA: női edzővel nyert nyári ligát a San Antonio

Vágólapra másolva!
2015.07.22. 16:35
Női edző, Becky Hammon vezetésével nyerte meg a Las Vegas-i nyári liga küzdelmeit a San Antonio Spurs kosárlabdacsapata. A történetet a Phoenix Suns elleni kedd hajnali 93–90-es győzelem tette kerekké.

A játékosként 2014-ben visszavonuló Becky Hammon rövid idő leforgása alatt másodszor hajtott végre rendkívüli tettet – merthogy mind az első teljes állású női pályaedzőként (tavaly nevezték ki), mind az első nyáritorna-győztes trénerként új fejezetet nyitott az észak-amerikai kosárliga történetében.

„Fogékonyak voltak a tanácsaimra, nagyon igyekeztek, nagyra értékelem a hozzáállásukat. Mindössze tizenhét napja dolgoznak együtt, óhatatlanul el-elfáradtak, de túltették magukat a nehézségeken. Köszönettel tartozom Gregg Popovichnak, hogy rám merte bízni a csapatot, és hálás vagyok a játékosoknak is a bizalomért” – mondta a torna után Hammon.

„Nem tudom megítélni, mennyire különleges a pálya, amit befut. Rendben, nem nőkkel, hanem férfiakkal kell együtt dolgoznia, de a sportág ugyanaz. Becky éppen olyan sokat tud az egyes játékelemekről, például a pick-and-rollról, mint Tony Parker” – fogalmazott Gregg Popovich, a Spurs vezetőedzője.

Becky Hammon hatszor került be az év csapatába a női NBA-ben, és pályafutása során nemcsak hazája, az Egyesült Államok válogatottjában játszott, hanem Oroszországéban is – utóbbival két olimpián vett részt, igencsak megosztva az amerikai kosárlabda-társadalmat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik