NBA: Andrew Bynum a szezon végéig aláírt az Indianához

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.01. 18:32
null
Andrew Bynum (jobbra) legutóbb a Cleveland Cavaliers színeiben játszott az NBA-ben (Fotó: Reuters)
Andrew Bynum a szezon végéig aláírt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Indiana Pacershez.

 

A még mindig csak 26 éves Bynum 2009-ben és 2010-ben is bajnoki címet nyert a Los Angeles Lakersszel, amelytől 2012-ben került Philadelphiába. A 76ers színeiben térdsérülése miatt egy percet sem játszott, a mostani idényt pedig a Cleveland játékosaként kezdte meg. A neki jutó 24 mérkőzésen azonban nem váltotta meg a világot, majd fegyelmi problémái után a Cavs elcsérélte a Chicago Bullsszal, amely nem tartott rá igényt. Minden idők legfiatalabb NBA-játékosa (18 évesen és 6 naposan debütált a ligában) azóta szabadügynök volt, most pedig az idény végéig kötelezte el magát a bajnokesélyes Indianával.

„Nem volt túl nehéz döntés. Megfelelő lesz számomra, és megmondom őszintén, szerintem nekünk lesznek a legjobb nyerési esélyeink. Nagyszerű lesz Roy cseréjeként, bármit megteszek, hogy a csapat segítségére legyek” – mondta a 213 centiméter magas Bynum, akinek a Pacers elsőszámú centerének, Roy Hibbertnek a válláról kell majd levennie némi terhet a neki jutó játékpercekben.

Bynum eddigi 416 alapszakaszmeccsén 11.5 pontot, 7.7 lepattanót, 1.6 blokkot és 1.2 asszisztot átlagolt az NBA-ben. Ha az egészségével és a hozzáállásával sem lesz probléma, sokat erősödhet vele az Indiana, amely 35–10-es mérlegével vezeti a Keleti főcsoportot, és az egész ligában is csak az Oklahoma City Thunder (38–10) áll nála jobban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik