NBA: Rose bízik a csodával felérő tavaszi visszatérésben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.05. 21:27
Bár klubja, a Chicago Bulls azt jövendölte, hogy Derrick Rose ebben a szezonban már nem léphet pályára, a súlyos térdsérülés után lábadozó klasszis csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejezte reményét, hogy az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) tavaszi playoffjában játszani tud.

„Ha egészséges leszek, és a körülmények megfelelők lesznek, akkor visszatérek – válaszolta Rose a tavaszi playoffra vonatkozó kérdésre. – Ha egészséges leszek, és a meniszkuszom teljesen meggyógyul, természetesen ott leszek a pályán. De ha közbejön valami, és nem tartok majd ott, ahol szeretnék, akkor nem fogom erőltetni."

A 25 éves kosaras november 22-én szenvedett szakadást a jobb térde meniszkuszában, három nap múlva megoperálták. A kiváló irányítónak tavaly tavasszal a bal térdében keletkezett olyan súlyos sérülés (elülső keresztszalag-szakadás), amire a teljes 2012–13-as szezonja ráment, és a két szerencsétlen esetből többen azt a következtetést vonják le, hogy Rose már sohasem lesz a régi, a Chicagónak új vezér után kellene néznie.

„Erre mit mondhatnék? – sóhajtott 2011 MVP-je, majd némi szünet után hozzátette: – Senkinek sem lehet megtiltani, hogy bolondokat beszéljen. Én tudom, hogy teljesen rendbe fogok jönni."

A Bulls 16 mérkőzés után a Keleti főcsoport hetedik helyén áll, ez playoffot érne az alapszakasz végén, ám rossz előjel a folytatásra, hogy a Rose sérülése óta lejátszott öt meccséből négyet elveszített.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik