Ovecskinnek fontos szerep jutott a szétlövések napján

Vágólapra másolva!
2011.03.08. 08:05
null
Alekszandr Ovecskin elveszi a kilátást Dwayne Roloson elől: ez a trükk nem jött be, másik kettő igen (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) mindhárom kedd hajnali mérkőzése hosszabbításba torkollott: a Dallas Stars a hirtelen halálban, a St. Louis Blues és a sorozatban ötödször nyerő Washington Capitals pedig szétlövésben harcolta ki a sikert.

Nem egészen hat percen múlt, hogy a 29 védést bemutató Dwayne Roloson és a Tampa Bay Lightning az idényben harmadszor is lenullázza a Washingtont, de akkor Alekszandr Szjomin mattolta a 41 éves kapust, 1–1-re alakítva az állást. A Délkeleti csoport első helyéről (legalábbis átmenetileg) döntő rangadó így szétlövésbe csúszott, amelyben mindössze a Szjomin gólját is előkészítő másik Aleksz, Ovecskin talált be.

A vendégdiadal megszületésében nagy szerepe volt a fiatal kapusnak, Braden Holtbynak, aki a szemsérülést szenvedő Michal Neuvirth helyére az első harmad után beugorva 21 védést mutatott be. Az újonc kapus a hazaiak mindhárom támadását visszaverte a szétlövés során. A washingtoniak egyhuzamban ötödször nyertek, a legutóbbi nyolc találkozójukon hét győzelmet húztak be, és a mostani siker birtokában egyedül vezetik a csoportjukat.

St. Louisban három-három gólt hozott az őrületes első 14 perc, ám a folytatás már csak egyet-egyet, így jöhetett ott is a szétlövés, amelyben végül a hazaiak kerekedtek felül. Andy McDonald a rendes játékidőben kétszer, a szétlövésben egyszer boldogította góllal a Bluest, amely a legutóbbi kilenc mérkőzésén mindössze a második győzelmét könyvelte el – igaz, a mostanival elkerülte, hogy teljesítménymutatója az idény során először 50 százalék alá essen. A Columbus zsinórban ötödször veszített.

Los Angelesben csupán 38 másodpercig tartott a ráadás, a dallasi csapatkapitány, Brenden Morrow akkor szerezte meg a győztes találatot, egyben a szezonbeli 24. gólját. A Kings háromszor jutott a vezetéshez, a Stars azonban mindannyiszor egyenlített. A dallasiaknak az utóbbi hat meccsükön ez volt az ötödik sikerük.

NHL
ALAPSZAKASZ, 139. JÁTÉKNAP
Los Angeles Kings–Dallas Stars 3–4 – hosszabbítás után
St. Louis Blues–Columbus Blue Jackets 5–4 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning–Washington Capitals 1–2 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik