Kitart a Flyers lendülete: Devils-búcsú

Vágólapra másolva!
2010.04.23. 09:29
null
A Flyers újabb győzelméhez Martin Brodeur is csak asszisztálni tudott (fotó: Reuters)
Címkék
A rájátszás első fordulójában búcsúzott az észak-amerikai jégkorongliga küzdelmeitől az alapszakasz Keleti főcsoportjának második helyezett csapata, a New Jersey. A Devils 3–0-ra elveszítette a párharc ötödik találkozóját Philadelphiában, és 4–1-es összesítéssel búcsúzott a Stanley-kupáért zajló küzdelmektől. Az Ottawa Senators háromszori hosszabbítás után nyert Pittsburghben, így életben maradt továbbjutási esélye a címvédő Penguinsszel szemben.

Négy párharcban rendeztek mérkőzést az NHL legutóbbi játéknapján, kettő kiemelt figyelmet kapott, hiszen azokon eldőlhetett a továbbjutó kiléte. A Philadelphia élni tudott az eséllyel, és elsőként lépett a rájátszás második fordulójába a New Jersey legyőzésével.

A Flyers gyors továbbjutása azért is figyelemre méltó, mert a Philly biztosította legkésőbb a helyét a playoffban. Brian Boucher 28 védéssel pályafutása második shutoutját könyvelhette el a rájátszásban, míg Claude Giroux két góllal és egy gólpasszal segítette a 3–0-s sikerhez csapatát. A New Jersey a rájátszásban sem tudott mit kezdeni a „mumussal”, és dicstelenül búcsúzott.

Az Ottawának is szembe kellett néznie a kiesés lehetőségével, de háromszori hosszabbításban 4–3-ra nyert a címvédő otthonában, így maradt még esélye a továbbjutásra. A Szenátorok az első negyedben két góllal is vezettek, a Pingvinek azonban fordítottak, Sidney Crosby találata után náluk volt az előny, de alig több, mint egy percig, mert Peter Regin gyorsan egyenlített.

A hosszabbítás első, majd második húsz perce sem hozott döntést, pedig volt három emberelőnyös szituáció is, mígnem a mérkőzés 108.(!) percében Matt Carkner távoli, megpattanó lövése utat talált a kapuba, a Senators nyert.

A másik két összecsapáson a San Jose és a Chicago is kapott gól nélkül játszotta le mérkőzését. A Blackhawksban Antti Niemi védett hibátlanul (33 kísérletből egyszer sem találtak a hálójába), míg Patrick Sharp két gólt lőtt, a Sharksban pedig Jevgenyij Nabokov fogott ki a Coloradón (28 védés).

NHL
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
KELETI FŐCSOPORT
Pittsburgh Penguins (4.)–Ottawa Senators (5.) 3–4 – háromszori hosszabbítás után
A párharc állása: 3–2 a Pittsburgh javára
Philadelphia Flyers (7.)–New Jersey Devils (2.) 3–0
A párharc végeredménye: 4–1 a Philadelphia javára
 
NYUGATI FŐCSOPORT
Nashville Predators (7.)–Chicago Blackhawks (2.) 0–3
A párharc állása: 2–2
San Jose Sharks (1.)–Colorado Avalanche (8.) 5–0
A párharc állása: 3–2 a San Jose javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik