Kalózok állnák útját a Patriotsnak - Európában

KŐVÁRI PÉTER (LONDON)KŐVÁRI PÉTER (LONDON)
Vágólapra másolva!
2009.10.25. 13:49
null
Bradyék Londonban lépnek pályára (fotó: www.boston.com)
Címkék
Az NFL ismét az amerikai futball európai híveinek kedvében jár, ugyanis vasárnap délután kerül sor az International Series idei londoni állomására. A Tampa Bay Buccaneers szezonbeli első győzelmére készül az utóbbi évtized legsikeresebb csapata, a New England Patriots ellen. A két együttes több mint 80 ezer néző előtt csap össze a világ egyik leghíresebb arénájában, a londoni Wembleyben.

A mérkőzésnek a Patriots a favoritja, ennek megfelelően nagy médiafigyelem irányul rá a megérkezése óta. A New England péntek reggel landolt Londonban, majd még aznap délután sajtótájékoztatót és edzést tartott a helyi krikettpályán. A játékosok készségesek és lazák voltak, a veterán linebacker, Junior Seau papucsban és baseballsapkában válaszolt az újságírók kérdéseire a játéktér mellett.

A létesítmény egyik elegáns termében megtartott sajtótájékoztatón természetesen mindenki a Pats szupersztárjára, Tom Bradyre volt kíváncsi. A háromszoros Super Bowl-győztes irányítóról kiderült, hogy golfőrült, ír vér is csörgedezik az ereiben, járt már turistaként az angol fővárosban, és elmondása szerint a legendás quarterback, Joe Montana volt rá a legnagyobb hatással.

Az angol média egyébként David Beckhamhez hasonlítja Bradyt, a labdarúgósztárhoz hasonlóan ugyanis neki is híres felesége (Gisele Bündchen szupermodell) és irigyelt élete van. A New England edzője, Bill Belichick ugyan nem vetette le szokásos szigorú stílusát, de elégedett mosoly jelent meg az arcán, amikor kiderült, hogy csapatának van a legnagyobb szurkolótábora Nagy-Britanniában.

A félórás médiaesemény után a játékosok sisakot ragadtak: Brady az egyik elkapójával, Wes Welkerrel dobált, Randy Moss a csapattársaival viccelődött, a speciális csapategység pedig a visszahordást gyakorolta. A pálya mellett is zajlott az élet, feltűnt például Phil Simms, a korábbi remek irányító, aki jelenleg tévés szakkommentátorként dolgozik.

A média képviselőit mintegy negyed óra után kitessékelték, de Robert Kraft tulajdonos még ezután is készséggel rendelkezésre állt. A délután folyamán a város különböző pontjain a csapat cheerleaderei és kabalája, Pat Patriot állt össze a helyiekkel egy-egy fotó erejéig.

A Tampa Bay Buccaneers csak szombaton érkezett meg Londonba, és az eredeti tervek szerint a Wembleyben tartott volna pályabejárást, de ezt az eső miatt el kellett halasztani (a meccs idejére egyébként jó időt jósolnak…).

A sajtótájékoztatót is egy belvárosi szállodában tartották, a Patriotsénál kisebb érdeklődés mellett. A csapat újonc főedzője, Raheem Morris megtiszteltetve érezte magát, hogy csapata ilyen nagy esemény részese lehet, a játékosokat többek között a Bucs egyik vezére, Barrett Ruud és a liga egyik leghíresebb cornerbackje, Ronde Barber képviselte. Természetesen az angol média részéről itt sem maradt el a futballal való párhuzam megemlítése, a Glazer család ugyanis nemcsak a Tampa Bay, hanem 2005 óta a Manchester United tulajdonosa is.

A Wembleyt már kidekorálták plakátokkal, a pályát előkészítették, és a városban is egyre nagyobb amerikaifoci-láz uralkodik. A meccsre egyébként a helyiek mellett rengeteg külföldit (köztük magyarokat) is várnak. Roger Goodell, az NFL főnöke egy londoni konferencián ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a tervek szerint a jövőben egynél több alapszakasz-mérkőzést hoznának a szigetországba, és nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy akár a nagydöntőnek, a Super Bowlnak is otthont adjon Európa. Vasárnap délután tehát, ahogy az amerikaiak mondják, ismét elérkezik a showtime…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik