Bryant marad Los Angelesben, de lehet, hogy Jackson távozik

Vágólapra másolva!
2009.06.20. 13:54
Egy jó és egy rossz hír a Los Angeles Lakers szurkolóinak: a friss NBA-bajnok legnagyobb sztárja, Kobe Bryant bejelentette, hogy nem lesz szabadügynök, hanem a jövőben is a csapat játékosa marad – elképzelhető viszont, hogy az együttes edzője, Phil Jackson visszavonul.
Jackson jövője bizonytalan, de Bryant biztosan marad
Fotó: Action Images
Jackson jövője bizonytalan, de Bryant biztosan marad
Jackson jövője bizonytalan, de Bryant biztosan marad
Fotó: Action Images
Jackson jövője bizonytalan, de Bryant biztosan marad

Még egy hete sincsen, hogy az idegenben játszó Los Angeles Lakers 99–86-ra felülmúlta az Orlando Magicet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság nagydöntőjének ötödik mérkőzésén, és ezzel 4–1-re megnyerte az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot, a franchise történetének 15. NBA-elsőségét kiharcolva ezzel.

A siker két fő letéteményese az edző Phil Jackson és a gárdakirakatembere, Kobe Bryant volt, de könnyen elképzelhető, hogy a nagy páros most szerzett utoljára közösen bajnoki címet. Noha előzetesen sok spekuláció látott napvilágot Bryant távozásával kapcsolatban, az biztosnak tűnik, hogy a dobóhátvéd marad Los Angelesben – ellenben Jackson távozhat.

„Sehová sem megyek. Akármit hallanak, az csak szóbeszéd, minden valóságalapot nélkülöző pletyka” – nyilatkozta Bryant, akit többek között a Dallas Mavericks csapatával is hírbe hoztak. Kobe egyébként már a döntő után is (amely során 32.4 pontot átlagolt az Orlando ellen) utalt rá, hogy jól érzi magát Los Angelesben, és 13 év után sem szeretné elhagyni az „Angyalok városát”.

Az együttes mestere, a karrierje tizedik aranygyűrűjét begyűjtő Phil Jackson ugyanakkor még nem biztos abban, hogy a következő szezont is a Lakers kispadján kezdi-e meg.

A szakember az ESPN 1000 rádiónak adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy egészségi állapota határozza meg, folytatja-e edzői pályafutását, vagy visszavonul: „Van néhány orvosi vizsgálat, amelyeken a következő hetekben át kell esnem, és csak ezek függvényében tudom magam ismét elkötelezni a csapatnak.”

Amennyiben Jackson a visszavonulás mellett dönt, akkor sem kell, hogy hiányérzete legyen, hiszen az Orlando legyőzése révén begyűjtött bajnoki címével megelőzte a legendás Red Auerbachot, azaz minden idők legsikeresebb NBA-trénere lett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik