Plaxico Burress nélkül is ellenállhatatlan a bajnok New York Giants

Vágólapra másolva!
2008.10.06. 07:09
Magabiztos győzelmet aratott a New York Giants a Seattle Seahawks ellen az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 5. fordulójában. A Plaxico Burress nélkül felálló bajnokcsapat 44–6-ra nyert, és őrzi szezonbeli veretlenségét a 2008-as szezonban. Peyton Manning vezérletével mínusz tizenhétről állt fel az Indianapolis Colts a Houston Texans ellen, míg a Washington Redskins ezúttal a Philadelphia Eagles otthonában győzött.
Eli Manning (10) remek játékkal járult hozzá a Giants győzelméhez
Fotó: Reuters
Eli Manning (10) remek játékkal járult hozzá a Giants győzelméhez
Eli Manning (10) remek játékkal járult hozzá a Giants győzelméhez
Fotó: Reuters
Eli Manning (10) remek játékkal járult hozzá a Giants győzelméhez

A New York Giants sztárelkapója, Plaxico Burress nélkül volt kénytelen a Seattle Seahawks együttesét fogadni az NFL legutóbbi játéknapján. A bajnokcsapat teljesítményén azonban nem látszott meg az előző nagydöntő győztes touchdownját szerző játékos hiánya. A Giants a vártnál sokkal könnyedébben, 44–6-ra nyert.

Persze Burress távollétében (saját klubjától kapott eltiltást, miután nem jelent meg egy edzésen) hatalmas lehetőséget kaptak az eddig árnyékba vonuló elkapók is. Sinorice Mossnak például mindössze egy elkapása volt a szezonban e mérkőzést megelőzően, a Seahawks ellen azonban négy elkapásából kétszer is touchdownt szerzett.

Brandon Jacobs is kulcsszerepet vállalt a győzelemből. A kitűnő futójátékos 15 kísérletéből 136 yardot és két TD-t ért el. A 2008-as Super Bowl legértékesebbjének választott Eli Manning (19/25) pedig 267 passzolt yarddal és két touchdown-átadással vette ki részét a 38 pontos sikerből.

Hatalmas feltámadást produkált az Indanapolis a Houston Texans ellen – idegenben. A negyedik negyedben már 17 ponttal is vezettek a vendéglátók, a Colts azonban megfordította az állást, és végül 31–27-re nyert.

A Colts kihasználva, hogy a Texans irányítója, Sage Rosenfels a zárónegyedben háromszor is eladta a labdát, az utolsó 4 perc 14 másodpercben három TD-t is szerzett.

A Super Bowl-győztes QB, Peyton Manning (25/34) 247 yarddal és két touchdownnal járult hozzá csapata sikeréhez.

Az Indianapolis négy meccs után két győzelemmel áll, míg a Houston nyeretlen.

A Washington Redskins továbbra is szárnyal az új idényben. A Rézbőrűek a Dallas Cowboys otthonában aratott egy héttel ezelőtti győzelem után a Philadelphia Eagles vendégeként is nyerni tudtak.

A fővárosiak irányítója, Jason Campbell ezúttal sem dobta egyszer sem az ellenfél kezébe a labdát (interception), pedig az idényben már 153 passzkísérletnél jár. Ez, no meg Clinton Portis 145 futott yardja és egy TD-je pedig nélkülözhetetlen feltételei voltak a Redskins – egy vereség melletti – negyedik győzelmének a szezonban.

NFL

5. FORDULÓ
Baltimore Ravens–Tenenessee Titans 10–13
Carolina Panthers–Kansas City Chiefs 34–0
Detroit Lions–Chicago Bears 7–34
Green Bay Packers–Atlanta Falcons 24–27
Houston Texans–Indianapolis Colts 27–31
Miami Dolphins–San Diego Chargers 17–10
New York Giants–Seattle Seahawks 44–6
Philadelphia Eagles–Washington Redskins 17–23
Denver Broncos–Tampa Bay Buccaneers 16–13
Arizona Cardinals–Buffalo Bills 41–17
Dallas Cowboys–Cincinnati Bengals 31–22
San Francisco 49ers–New England Patriots 21–30
Jacksonville Jaguars–Pittsburgh Steelers 21–26
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik