Baseball: távozik a New York Yankeestől Alex Rodriguez

Vágólapra másolva!
2007.10.30. 11:31
Az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) megerősítette, hogy elhagyja a csapatot a sportág legjobban kereső sztárja, Alex Rodriguez (képünkön balra). A „bronxi bombázók” hármas védője (third baseman) még vasárnap nyilatkozott úgy, hogy nem szeretné kitölteni tíz évre szóló, 252 millió dolláros szerződését a Yankee Stadiumban.
Imago
Imago

„Kaptam egy üzenetet Scott Borastól, Alex Rodriguez ügynökétől, amelyben arról tájékoztatott, hogy Alex nem szeretné kitölteni az utolsó három szezont a szerződéséből” – mondta el Brian Cashman, a Yankees általános igazgatója.

„A megállapodásunk szerint ehhez joga van, és mi ezt elfogadjuk. Korábban kifejeztük a szándékunkat, hogy megtartanánk őt, és kerestük a lehetőséget, hogy a Steinbrenner család jelenlétében ezt közvetlenül neki is elmondhassuk.”

A New York Yankees tulajdonosa George Steinbrenner amerikai milliárdos.

Rodriguez menedzsere a World Series vaasárnapi, denveri negyedik mérkőzése idején értesítette a liga leggazdagabbnak tartott klubjának vezetőit a játékos döntéséről.

A Sport Illustrated nevű sportmagazin szerint Boras azt mondta, Rodriguez a Yankees jövője miatt aggódik, ezért határozott a távozás mellett. A Reuters brit hírügynökség beszámolója szerint nem tér vissza a csapathoz Joe Torre vezetőedző, és azt sem tudni, hogy a labdadobó Andy Pettitte-re, a reliever Mariano Riverára és az elkapó Jorge Posadára számíthat-e újra az együttes.

Rodriguez ügynöke elmondta: bármelyik klubbal örömmel tárgyal, a Yankeeszel is, de az általános igazgató nyilatkozata azt sejteti, hogy a New York-iak nem kívánnak újabb szerződésről beszélgetni a játékossal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik