Argentína másodszor is legyőzte a házigazdákat, így bronzérmes lett

Vágólapra másolva!
2007.10.19. 23:21
A Franciaországban zajló rögbi-világbajnokságon megrendezték az utolsó előtti összecsapást, amelyen Argentína 24 pontot vert a házigazdákra, így a dél-amerikaiak lettek a torna bronzérmesei. A mérkőzés hőse a 19 pontot szerző Felipe Contepomi volt. Szombaton a Dél-Afrika – Anglia vb-döntővel zárul a majd’ másfél hónapos sportesemény.
A mérkőzés hőse, a 19 pontot szerző Felipe Contepomi
Reuters
A mérkőzés hőse, a 19 pontot szerző Felipe Contepomi
A mérkőzés hőse, a 19 pontot szerző Felipe Contepomi
Reuters
A mérkőzés hőse, a 19 pontot szerző Felipe Contepomi

A vb a házigazda, aranyérem pályázó, azért hónapok óta keményen készülő franciák számára úgy zárult, ahogy kezdődött: vereség a Pumáktól.

Ám ami a rajton sportágszerte nagy szenzációt keltett, az pár héttel később, ha papírforma nem is lett, mindenesetre különösebb meglepetést már nem keltett.

Még mielőtt a mérkőzésre térnénk, említsük meg: a franciáknak a vesztes elődöntőt követően lélekben véget is ért a vb, erre a bronzmeccs adott igazolást. Hazai pálya ide, bosszúvágy a nyitóvereségért oda, nem sikerült összekapniuk magukat. Bizony, két ezüst- és egy bronzérem után az újabb érem már nem különösebben nagy motiváció.

Nem úgy a túloldalon! Argentína soha nem látott magasságokba kapaszkodott a 2007-s vb-n, hiszen előtte még soha nem jutottak elődöntőbe, most pedig mindjárt egy éremmel térhetnek haza. Úgy, hogy a nagy esélyes, házigazda franciákat kétszer is legyőzték.

A kisdöntő érdemi része a francia Jean-Baptiste Elissalde három pontot érő büntetőjével indult a 18. percben, de három perccel később Felipe Contepomi egyenlített, ugyancsak büntetőből.

Hét perccel később az argentinok klasszisa megszerezte a találkozó első célját, majd értékesítette a jutalomrúgást, így elhúztak a Pumák (10-3).

A 32. percben még meggyőzőbb lett az előnyük, hiszen Omar Hassan Jalil is a célterületre jutott, Felipe Contepomi pedig ezúttal sem hibázta el a rúgást (17-3). A szünetben tizennégy gólos hátrány nem sok jót ígért a folytatást illetően a széteső franciák számára.

A második felvonás 13. percében a dél-amerikaiak Federico Martin Aramburu révén újabb célt értek el, majd tizenkét perccel később Ignacio Corleto is öt pontot tett hozzá csapata eredményéhez.

A különbség csak azért nem nőtt még jelentősebben, mert Felipe Contepomi mindkét rúgást elhibázta.

A házigazdák a 69. percben jutottak először célterületre, Clément Poitrenaud volt eredményes, majd Lionel Beauxis rúgással csökkentette a hátrányt, amelyet ledolgozni akkor már lehetetlen vállalkozásnak tűnt.

A mérkőzés hősen, Felipe Contepomi a hajrában tette fel a koronát aznapi teljesítményére és feledtette a korábbi két rossz rúgását: újabb célt ért el, majd a rúgása is sikeres lett.

RÖGBI-VILÁGBAJNOKSÁG:

A 3. HELYÉRT:
Argentína Franciaország 34-10 (17-3)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik