Megjött Jonny Wilkinson, szárnyaltak az angolok Szamoa ellen

Vágólapra másolva!
2007.09.23. 10:27
A Franciaországban zajló rögbi-világbajnokságon a torna során első alkalommal léphetett pályára a címvédő angol együttesben Jonny Wilkinson, akinek döntő érdemei voltak a 2003-s aranyérem megszerzésében. A klasszis hosszú ideje sérüléssel bajlódott, csak a tavasszal térhetett igazán vissza, ám a vb rajtja előtti napokban ismét kisebb sérülést szenvedett, így ki kellett hagynia csapata első két találkozóját.
Csavard be, mint Wilkinson!
Reuters
Csavard be, mint Wilkinson!
Csavard be, mint Wilkinson!
Reuters
Csavard be, mint Wilkinson!

Wilkinson Szamoa ellen azonban már ismét bevethető állapotban volt, természetesen helye a csapatban megkérdőjelezhetetlen. Nélküle egészen másfajta játékra képes a címvédő, mint vele, nem beszélve a taktikai hatékonyságról és az eredményességről.

A visszatérő a torna első meccsén mindjárt 24 ponttal vette ki a részét a sikerből, természetesen ezúttal is a világ minden pontján, minden ellenfele által rettegett rúgásaiból volt eredményes.

Wilkinson az egyik, ha nem a legjobb rúgójátékos a sportág történetében, talán ennek is köszönhetően, hogy hazájában népszerűsége és ismertsége egy másik, kiváló rúgótechnikával megáldott sportolóéval vetekszik, bizonyos David Bekchaméval…

De Wilkinson nemcsak pontjaival játszott döntő szerepet a győztes oldalon négy, a vesztesén mindössze egy céllal zárult mérkőzésen, hanem egyben társainak is olyan tartást, lendületet, önbizalmat és motivációt adott jelenléte a pályán, mint senki másé.

Az angolok az A csoportban második győzelmüket aratták, Szamoa három mérkőzés után is nyeretlen, mindössze egy árva bonuszpontot tudnak felmutatni eddig.

Dél-Afrikai megszenevdett a kőkemény Tongával
Reuters
Dél-Afrikai megszenevdett a kőkemény Tongával

Hét célt láthatott a közönség Lensben, ahol a vb-címre is esélyes Dél-Afrikai a kőkemény Tongával csapott össze. Előbbiek ugyan négy célt vittek a hétből, Tonga háromszor jutott túl ellenfelén, de a papírforma győzelemért nagyon meg kellett szenvedniük a dél-afrikaiaknak.

A 63. percben mindkét csapat megfogyatkozott, mert verekedésért Francois Steyn (Dél-Afrikai) és Joseph Vaka (Tonga) sárga lapot kapott. Nem sokkal később erre a sorsra jutott a Springbok szélsője, Bryan Habana is, így az afrikaiak, ha csak tíz-tíz percre is, de már két játékosukat is elveszítették.

Dél-Afrika ezzel a sikerével őrzi hibátlan mérlegét az A csoportban és a negyeddöntőben a B csoport másodikjával mérkőzhet meg. Míg Tonga és Anglia között óriási csatára van kilátás 28-án a csoport második, még negyeddöntőt érő helyéért.

Dél-Afrikai a két mérkőzése után még pont nélkül álló Egyesült Államok válogatottja ellen zárja a csoportkört.

Namíbia nem volt méltó ellenfele az argentinoknak
Reuters
Namíbia nem volt méltó ellenfele az argentinoknak

A D csoport egyetlen szombati összecsapásán Argentína simán, hatvan ponttal verte Namíbiát. A mérkőzésen kilenc célt elérő Pumák a vb-k történetében korábban még soha nem arattak ilyen nagyarányú győzelmet. A dél-amerikaiak így továbbra is hibátlanok, Namíbiának harmadik meccsén sem sikerült pontot szereznie.

FRANCIAORSZÁG, RÖGBI-VILÁGBAJNOKSÁG:

CSOPORTKÖR:
A CSOPORT: Anglia – Szamoa 44-22
Dél-Afrika – Tonga 30-25
D CSOPORT: Argentína – Namíbia 63-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik