Új-Zéland az esélyesebb, de Ausztrália meglepetést is okozhat

TÓTH SÁNDORTÓTH SÁNDOR
Vágólapra másolva!
2007.07.19. 18:48
A hétvégi, Új-Zéland – Ausztrália találkozóval zárul a 2007-s Három Nemzet sorozat, amely a sportág déli nagyhatalmainak rendes évi megmérettetése. Idén az utolsó meccsnek is van tétje, nem úgy, mint tavaly, amikor az All Blacks simán nyert.
Készül az ausztrál csapat
Reuters
Készül az ausztrál csapat
Készül az ausztrál csapat
Reuters
Készül az ausztrál csapat

Ausztrália otthon verte Új-Zélandot, de kikapott Dél-Afrikában, így mindkét csapat egy-egy vereséggel áll.

Hazai pályán persze esélyesebb minden csapat, különösen az AB, de a legutóbbi években bizony mindkét déli vendég megkeserítette az életét.

Néha csak utolsó perces céllal nyertek, de hát ez megszokott odalenn. A személyes feltételek szerint a Wallabiknak kevesebb a sérültjük, de ez szerintünk nem nagy hátrány a hazaiak számára, hiszen 30-40 szinte egyforma képességű játékos vár bevetésre.

Mint például a múlt héten Brendon Leonard, aki második meccsén mindjárt célt is vitt. Talán épp azaz AB gondja, hogy a sok nagy klasszis közt akad-e kiemelkedő klasszis, aki a mérkőzéseket eldöntheti?

Ilyen volt a sydneyi meccsen Larkham, aki az ausztráloknak jelentett behozhatatlan pluszt. Viszont, ha a sok klasszis új-zélandi játékosnak egyszerre sül el a keze, akkor áttaposnak nagy különbséggel bárkin. Akár még az ausztrálokon is, akiket tavaly Christchurchben 32-12, két éve Ausztráliában 30-13 vertek.

A házigazda All Blacks esélyesebb
Reuters
A házigazda All Blacks esélyesebb

A Wallabik idegenben hat éve nem nyertek (akkor 23-15 volt a javukra), ez már elég hosszú sorozat statisztikailag ahhoz, hogy megszakadjon. És most nézzük a csapatokat!

Az All Blacksből hiányzik Sivivatu vádli húzódás miatt, helyettese Howlett. Gyengültek? A maródiák listáján szerepel még a Chabal által leveskúrára fogott Ali Williams, de Leon MacDonald sem épült fel.

Az AB-ben nem kapatják el az ügyeletes zseniket, Leonard hiába vitt célt a múlt héten csereként Dél-Afrika ellen, csak a cserepadon foglal helyet. A Wallabik csapatába visszakerült a rutinos Lyons összefogóban, és készen áll a bevetésre a célhordó 3/4 is. A Gregan-Larkham agytröszt is együtt van még, tehát a legjobbakkal állnak fel.

A gárdák:

Új-Zéland: 1 - Tony Woodcock, 2 - Anton Oliver, 3 - Carl Hayman, 4 - Chris Jack, 5 - Keith Robinson, 6 - Jerry Collins, 7 - Richie McCaw (csk.), 8 - Rodney So'oialo, 9 - Byron Kelleher, 10 - Dan Carter, 11 - Josevata Rokocoko, 12 - Luke McAlister, 13 - Isaia Toeava, 14 - Doug Howlett, 15 - Mils Muliaina.
Cserék: 16 - Keven Mealamu, 17 - Neemia Tialata, 18 - Reuben Thorne, 19 - Chris Masoe, 20 - Brendon Leonard, 21 - Aaron Mauger, 22 - Nick Evans.
Ausztrália: 1 - Matt Dunning, 2 - Stephen Moore, 3 - Guy Shepherdson, 4 - Nathan Sharpe, 5 - Dan Vickerman, 6 - Rocky Elsom, 7 - George Smith, 8 - David Lyons, 9 - George Gregan, 10 - Stephen Larkham, 11 - Drew Mitchell, 12 - Matt Giteau, 13 - Stirling Mortlock (csk.), 14 - Mark Gerrard, 15 - Adam Ashley-Cooper.
Cserék: 16 - Adam Freier, 17 - Al Baxter, 18 - Hugh McMeniman, 19 - Stephen Hoiles, 20 - Phil Waugh, 21 - Scott Staniforth, 22 - Chris Latham
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik