Nem szárnyaltak a Halászsasok az EDF Energy-kupa döntőjében

Vágólapra másolva!
2007.04.16. 12:07
Nagy harcban, de érvényesült a papírforma és a Leicester megszerezte az EDF Energy kupát a walesi Ospreys elől, amely a legrangosabb kupasorozatnak számít a szigetországban.
Varndell két parádés célt vitt az Ospreysnek
Varndell két parádés célt vitt az Ospreysnek
Varndell két parádés célt vitt az Ospreysnek
Varndell két parádés célt vitt az Ospreysnek

A walesiek az első játékrészben bukdácsoltak, hibát hibára halmoztak. Könnyű célokat engedtek az angoloknak és ez megbosszulta magát.

Az angol Leicester Tigers kis szerencsével túlélte a második félidőt. Így pontokban gazdag, nagyon látványos, izgalmas meccsen hatodik kupagyőzelmüket ünnepelhették a twickenhami stadionban.

Az Ospreys, a Halászsasok az első walesi csapat lehetett volna, amelyik elhódítja a kupát. Súlyán kezelték a lehetőséget, hiszen Walesben a rögbi már-már vallásnak számít, sokkal fontosabb, mint például a labdarúgás.

Hatodik kupagyőzelmüket ünnepelhették a Tigrisek
Hatodik kupagyőzelmüket ünnepelhették a Tigrisek
Ennek megfelelően a 60.000(!) szurkoló jelentős része is onnan érkezett. A csapat céltudatosan, erős tolongás-játékkal kezdett.

A fordulópont a tizenkettedik percben következett be, amikor az angol Paul Burke egy emeléssel átvitte labdát a védősor felett. Hiába volt ott a walesiek irányítója, a sokszoros új-zélandi válogatott Justin Marshall, mert Varndell megszerezte a labdát és besétált vele.

Két perccel később Croft nyargalt be a célterületre, majd jött a rémálom: Marshall, az egykori All Black-sztár a saját 22-sén vesztett labdát és onnan Ben Kay csak besétált. Tuliagi a harmincadik percben volt eredményes.

A félidőben, 28-9 állásnál már azt lehetett volna hinni, hogy az Ospreys feladta. Ám a második játékrészben feltámadtak a Sasok.

Keményen védekeztek, majd a Tigrisek védelmét rendre szétzilálták a walesi támadások. Négy célt is begyötörtek, ám reményeiket egy remekül kivitelezett Varndell-cél lohasztotta ismét le.

Az Ospreys a vége előtt még egyszer feltámadt, de ez már kevés volt. A Tigers hatodszor is megnyerte Anglia legrangosabb kupáját. Ráadásul a csapat még esélyes a bajnoki címre és a Heineken Kupa-döntőre is! Az EDF Energy Cup döntőjében kilenc cél esett, ami önmagában is hatalmas teljesítmény!
  • Velkovics Vilmos

EDF ENERGY-KUPA

DÖNTŐ:
LEICESTER-OSPREYS 41-35
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik