A Leicester Tigers az esélyesebb, de az Ospreys formája fantasztikus

Vágólapra másolva!
2007.04.13. 19:29
Kiváló formát mutat mind az angol Leicester Tigers, mind a walesi Ospreys rögbi együttese az EDF Energy-kupa döntője előtt. Az angolok papírforma szerint esélyesebbek, csakhogy a walesiek egészen fantasztikus formába lendültek. A döntőt április 15-én rendezik semleges pályán, Twickenhamben. Ez a stadion az angol rögbi fellegvára, a rendezők természetesen telt házra, azaz nyolcvan ezer(!) nézőre számítanak a kupadöntőn.
A sportág twickenhami szentélye
A sportág twickenhami szentélye
A sportág twickenhami szentélye
A sportág twickenhami szentélye

A Tigrisek vezetik az angol bajnoki tabellát az alapszakasz utolsó előtti fordulójában. A csapat jó formában van, magabiztosak, erősek.

Fennállásuk során tizenegyedik alkalommal jutottal el a kupadöntőig. Eddigi eredményük felemás: öt alkalommal győztek, öt alkalommal veszítettek. Csakhogy az utolsó döntőt 1997-ben játszották. Akkor a Sale együttesével találkoztak és egy kevéssé látványos meccsen 9-3 arányban győztek. A csapatból már csak Leon Lloyd aktív.

Az Ospreys sztárja Gavin Henson
Az Ospreys sztárja Gavin Henson
A Leicester az utóbbi időben kétszer játszott Twickenhamben, az angol rögbi nemzeti stadionjában. Mindkét alkalommal kikaptak: 2005-ben a bajnoki döntőben a London Wasps ellenében, és 2006-ban bajnoki meccsen a Sale-től.

A két csapat egymás elleni mérlege alapján viszont egyértelműen nekik áll a zászló. A legutóbbi kilenc összecsapásból nyolcat (!) hoztak az angolok.

Az Ospreys jelenleg második helyen áll a Magners League-ben, a kelta profibajnokságban.

Hátrányuk öt pont a Leinster mögött, de eggyel kevesebb meccset játszottak. A csapat kirobbanó formában van: mindenféle kupákat és bajnokságokat is beleszámítva sorban nyertek hat mérkőzést, és az elmúlt tizenegy meccsükből is mindössze egyet veszítettek el! (Még január hatodikán a Leinster ellen idegenben 45-22-re.)

Az Ospreys angol ellenfelek ellen ötször nyert zsinórban, kétszer idegenben. Érdekesség, hogy a csapat két tagja már játszott a Leicester ellen Twickenhamben.

Andy Lloyd 2001-ban a bajnoki döntőben csereként állt be a Bath együttesébe. Barry Williams pedig 2000-ban egy barátságos meccsen a Barbarians (ez egy esetenként összeálló bulicsapat) tagja volt. Akkor 85-10 arányban lelépték a Tigriseket.

Az Ospreys ellen szól viszont, hogy valószínűleg nem léphet pályára a csapat legnagyobb sztárja: Gavin Henson térdszalag-sérüléssel bajlódik.
  • Velkovics Vilmos
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik