Aalborg–Veszprém – amelyik a negyeddöntőben „ragad”, annak kudarc lesz a szereplése

SZ. Z.SZ. Z.
Vágólapra másolva!
2024.05.01. 09:56
Bjarki Már Elísson a Szeged elleni BL-meccsen (Fotó: Dömötör Csaba)
Szerda este a Telekom Veszprém a dán Aalborg HB otthonában lép pályára a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján.

A pokolból a mennyek kapujába – a Veszprém szempontjából valahogy így lehetne röviden összefoglalni az Aalborg elleni negyeddöntős párharc hazai felvonását. A magyar csapat nagyon mélyről, mínusz hatról jött vissza a Veszprém Arénában, és győzött Jahja Omar góljával úgy, hogy fél (!) másodpercig állt jobban a teljes mérkőzés során, mint dán riválisa. 

„Nem kezdtük jól a mérkőzést, ők viszont remekül játszottak az első félidőben. Jól fékezték meg a támadásainkat, mi viszont megszenvedtünk a góljainkért. A második játékrészre sikerült változtatnunk, a védekezésünk is feljavult. Nagyon örülünk, hogy végül győztünk, de ez még csak az első fele volt a párharcnak. Nehéz dolgunk lesz Dániában, meglátjuk, mi lesz a visszavágón” – összegzett a 32–31-re megnyert mérkőzés után Bjarki Már Elísson, a Veszprém balszélsője. 

Egy ennyire szoros párharcban csak tippelni lehet, hogy mi történik a visszavágón. Amik biztosnak tűnnek: a Veszprém nem fogja még egyszer annyira rosszul kezdeni a meccset, mint legutóbb; az Aalborg nem fog még egyszer úgy visszaesni, mint az odavágón; Ludovic Fabregas első góljára nem kell majd egy komplett félidőt várni; Niklas Landin védési hatékonysága sem fog 20 százalék alatt maradni. 

Ami biztos, hogy ebben a hatvan percben fog eldőlni, melyik sztárcsapat szezonja lesz sikeres. Amelyikük a negyeddöntőben „ragad”, annak egyértelmű kudarc lesz a szereplése, a másik pedig tovább harcolhat története első BL-trófeájáért. 

A Veszprém szeretné elrontani a nyáron visszavonuló Mikkel Hansen búcsúját, a dán legendának ez a mostani az utolsó lehetősége, hogy a magasba emelhesse a legrangosabb európai kupát. Az Aalborg pedig a Momir Ilics-Gulyás Péter edzőpáros „hároméves tervének” kiteljesedését szeretné romba dönteni. 

Drámai végjáték várható, aminek a végén a büntetőpárbaj sem elképzelhetetlen!

Paris Saint-Germain (francia)–Barca (spanyol)

22–30

  
Telekom Veszprém–Aalborg HB (dán)

32–31

  
Montpellier (francia)–THW Kiel (német)

39–30

  
Kielce (lengyel)–SC Magdeburg (német)

27–26

  
Negyeddöntő

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
18.45: Aalborg HB (dán)–Telekom Veszprém (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: Magdeburg–Kielce (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik