A hobbija lett a munkája, a példaképeiből az ügyfelei

Vágólapra másolva!
2016.09.14. 15:00
Nem egyedi eset a sportolóknál, hogy ígéretesen induló karrier helyett valaki inkább a civil életére összpontosít. Így történt ez Molnár Péter esetében is. A sikeres testépítő a BioTechUSA sportmenedzsereként azonban cseppet sem bánta meg a döntését: a hobbija lett a munkája, és olyan sportemberekkel került munkakapcsolatba, akik éveken át a példaképei voltak.


„Tizenöt évesen az egyik barátom vitt le először egy igencsak kezdetleges, a kor és a hely szellemének megfelelő konditerembe. Ennek ellenére azonnal megtetszett. Kérdés sem volt, hogy maradok, illetve megyek legközelebb is, és teljes intenzitással edzem tovább. Lassan tizenhárom éve, hogy a szenvedélyemmé vált a testépítés, azóta csak az évenkénti nyaralások egy-egy hetét hagytam ki.”

A kezdeti időszak után a lelkes amatőrből végül fitneszversenyző lett, Men's Physique kategóriában, de még mielőtt elért volna a saját határaihoz, az élet döntési helyzetbe hozta.


„Én életvitelszerűen a naturál testépítés elkötelezettje vagyok. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a formámat a tudatos táplálkozásnak, a rendszeres edzéseknek és a jól megválasztott táplálék-kiegészítőknek köszönhetem. A saját példámon keresztül szeretném megmutatni, hogy igenis úgyis lehet szép eredményeket elérni, hogy nem tesszük tönkre a szervezetünket. Úgy gondolom, a testünk a templomunk, és semmilyen cél nem lehet olyan fontos, hogy annak az egészségünk lássa kárát. Két komplett szezont versenyeztem végig, ami hatalmas élmény volt. Utána azonban válaszút elé kerültem. A napirendembe már sokkal több edzést kellett volna beiktatnom, lényegében egész embert kívánó életmódra kellett volna váltanom. Mivel ilyen falak emelkedtek előttem, a versenyzési ambícióim rohamosan csökkentek, majd lényegében meg is szűntek. Rá kellett jönnöm, és el kellett fogadnom, hogy nincs értelme tovább feszegetni a határaimat, amiket én húztam meg saját magam számára. Mostanra már abszolút csak önmagammal versenyzem, azzal a tudattal, hogy közben a hobbim gyakorlatilag a munkám is lett egyben. A táplálék-kiegészítőket forgalmazó BioTechUSA sportmenedzsereként olyan sportolókkal dolgozhatok együtt, akikre gyerekkoromban felnéztem, a példaképeim voltak. Közel száz európai szponzorált sportolónk van már, velük én tartom a kapcsolatot, illetve szervezem és koordinálom az aktivitásaikat. Emellett a cégünket különböző rendezvényeken képviselem, illetve moderátori feladatokat is ellátok.”


Az európai viszonylatban top háromban jegyzett BioTechUSA a legismertebb fitneszversenyzőkkel áll kapcsolatban, a közelmúltban a cég megszerezte a fitneszvilág négy igazi nagyágyúját, immáron a csapatot erősíti Ulisses, Roger Snipes, Sandra Prikker és Stephanie Davis is. Molnár Péter saját bevallása szerint a kölcsönös előnyökön alapuló rendszer jól működik, bár olykor azért fejvadásznak érzi magát.


„Egy eredményes sportoló, egy celebritás szerződtetése, még inkább a csapatban tartása nemcsak az én érdemem, hanem igazi teammunka. A színfalak mögött igazi fejvadászat zajlik a megszerzésükért, aminél már csak a megtartásuk nehezebb. A piac nagy, gyorsan változik, és nekünk erre reagálni kell. A közösségi média megjelenésével óriási változás történt. Onnantól kezdve már nem kizárólag az eredmények lettek a mérvadók, a sikeresség sokkal összetettebbé vált. Egy egyéniség, aki mögött jól felépített marketing van, akkor is népszerűvé, így piaci szempontból értékké válhat, ha soha nem állt színpadon, egyetlen versenyen sem mérette meg magát. De ott van ennek az ellenkezője is. Hiába eredményes valaki, vagy tehetsége révén van benne lehetőség, nem tud bekerülni ebbe a körbe, mert valami más meg hiányzik belőle. Leginkább a személyiségéből. A rendszer amúgy jól működik. Szerintem a fotogén alkatnál, a született reklámarcnál a versenyzők jóval többek, nem pusztán tárgyak, hirdetési felületek. Ők is sokat profitálhatnak abból, hogy komoly szponzor áll mögöttük. Velük különben nagyon könnyen tudok azonosulni, közös hangot találni, mert én is hozzájuk hasonlónak érzem magam. Azzal a cseppet sem elhanyagolható különbséggel, hogy ők azért lényegesen több és jobb eredményt értek el versenyzői pályafutásuk alatt, mint én.”


Molnár Péter sportmenedzseri minőségben is rendszeresen megmutathatja magát a színpadon, versenyeken és rendezvényeken moderátorként képviseli a BioTechUSA-t.

„Ezek mindig izgalmas feladatok, közülük a legizgalmasabb kihívás, amikor olyan nagy nemzetközi fitneszkiállításokon veszünk részt, mint például a szakma legrangosabb fitneszrendezvénye, a FIBO, amit Kölnben rendeznek meg, vagy az Arnold Schwarzenegger után elnevezett rendezvénysorozat európai állomása, az Arnold Classic Europe. Olyankor komolyan az az érzésem, mintha egy rockfesztivál egyik mellék-, rövid időre olykor főszereplője lennék. Körülöttem a fitnesz legismertebb alakjai, megannyi celebritás. A fitneszre, a sportos életmódra fogékony közönség pedig mindent megtesz azért, hogy a közelükbe férkőzhessen. Váltson velük egy mondatot, odaköszönjön nekik, kezet rázzon velük, közös fényképek készüljenek. A nagy nemzetközi kiállításokon, ahol a cég fajsúlyának és a nemzetközi viszonylatban elfoglalt dobogós helyének megfelelően mindig a BioTechUSA standja az egyik legnagyobb, ráadásul központi területen helyezkedik el, az én feladatom, hogy levezényeljem a show-t. Jönnek a legnépszerűbb szponzoráltjaink, őket mutatom be, illetve a közönséget egy kis aktivitással játékra ösztönzöm. Büszkén mondhatom, sikeres versenyzőinknek és jól kitalált programunknak hála ezek a show-k mindig tömegeket vonzanak, és ők élménnyel, ajándékokkal gazdagabban távozhatnak. Legközelebb erre szeptember végén Barcelonában lesz lehetőségem, ahol az Arnold Classic Europe rendezvényen leszünk kiállítók, és amit már nagyon várok.”


Molnár Péter
a BioTechUSA sportmenedzsere

Missziójának tekinti a naturál testépítés népszerűsítését, és legnagyobb eredményének azt tartja, hogy sok követője van, akik szintén a tiszta, egészséges életmódot választották.

Social media kontaktok:
facebook.com/petermolnarfitness
instagram.com/hellomolnarpeter

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik