Vízi Eb: több mint tízezer néző a rangadón; a mieinkért is szoríthatunk

Vágólapra másolva!
2016.01.09. 20:38
null
Még szárazon – hamarosan edzés (Fotó: NSO)<br />
Vasárnap kezdetét veszi a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság. Még minden csendes az eseménynek otthont adó „helyi BS-ben”. Holnap azonban minden más lesz: a magyar női válogatottra akár sorsdöntőnek is nevezhető mérkőzés vár. A férfiak csúcsmeccsén meg rekordnézőszám.

Az előkészületek rendben vannak, nagyon rendben. A Kombank Arena készen várja az Európa-bajnokság 28 válogatottját (12 női, 16 férficsapat). Az amúgy multifunkcionális létesítmény impozáns látványt nyújt kívülről és belülről is – még így üres nézőtérrel, egy nappal a torna rajtja előtt is. Nem lesz azonban mindig így – a holnapi szerb–horvát meccsre állítólag már az összes jegy elkelt.

Braniszlav Mitrovics, a szerb válogatott klasszisa mondta ezt nekünk, és miért is vágna át minket?

A telt ház 11 ezer nézőt jelent, az eredetileg 25 ezres arénát ugyanis félig elválasztották. De a részletekbe most nem megyünk bele, magáról a létesítményről még írunk az elkövetkezendő napokban.

Ez a 11 ezres nézőszám elképesztően magas – a pólóban mindenképp. Hivatalos statisztikák nincsenek, de alighanem minden idők legnézettebb Eb-meccse lehet a szerb-horvát csoportmérkőzés.

Ha Mitrovics nem is akar minket megtéveszteni, válogatottjaink remélhetőleg megtévesztik az aktuális ellenfelet. Erre először a női csapatunknak lesz lehetősége. Hogy mivel áll elő vasárnap 15.15-kor Bíró Attila együttese a hollandok ellen? Az a mai edzésből természetesen nem derült ki.

Merthogy válogatottunk már szombaton megízlelte az uszoda légkörét, a víz „ízét”. Gangl Edina pár tempó után jelezte is: „nagyon klóros a víz”. A tréning jó hangulatban telt (jó, ez közhelyes, de tényleg így volt), egyelőre semmi feszültség nem látszott a lányokon. Szakmai szempontból azonban sokat nem lehetett leszűrni.

Az emberelőnyös-emberhátrányos játékot például még csak véletlenül sem gyakoroltuk, hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy a medence másik felében a vasárnapi ellenfelünk edzett, azt fedje örök homály…

Izgulni pedig mindenki ráér holnap. A sikeres Eb-szereplés ugyanis az olimpia szempontjából is rendkívül fontos. Közvetlenül csak az Eb győztese jut ki Rióba, a 2-6. helyezettek mehetnek a kvalifikációs tornára. Meg nagy valószínűséggel a hetedik helyen végző csapat is, de aztán a többieknek marad a televízió.

A mi lányaink természetesen nem távirányítóval a kézben néznék az olimpiát – az első lépést holnap lehet megtenni.

A NAGYÜZEM VASÁRNAP KEZDŐDIK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON. A NEMZETI SPORT ONLINE ÉLŐ HÍRFOLYAMMAL JELENTKEZIK AZ EB ALATT!

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG – A VASÁRNAPI PROGRAM

FÉRFI TORNA, 1. FORDULÓ

A-csoport
9.30: Spanyolország–Szlovákia
18.15: Montenegró–Hollandia
B-csoport
16.45: Franciaország–Málta
20.30: Horvátország–Szerbia (Tv: M4 Sport)

NŐI TORNA, 1. FORDULÓ
A-csoport

11.00: Portugália–Görögország
12.30: Oroszország–Törökország
15.15: Hollandia–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)
Szövetségi kapitány:
Bíró Attila

A FÉRFITORNA MENETRENDJÉT ITT TALÁLJA MEG!

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik