Vízi Eb: Biztos voltam a döntőben, fél negyeden múlt – Benedek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2016.01.21. 22:04
null
Az elődöntő hajrájára összeomlott a magyar válogatott (Fotó: MTI)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 8–5-re kikapott Montenegrótól a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében, így szombat 16.15-től a bronzéremért játszhat a görögökkel. A találkozót követően Benedek Tibor szövetségi kapitány értékelt az M4 Sportnak.

„A negyedik negyed elején is biztos voltam abban, hogy megnyerjük ezt az elődöntőt. Nagyon jó volt a védekezésünk, sokszor képtelenek voltak feltörni a zónánkat. Sajnos kaptunk egy gólt lefordulásból és kihagytunk egy dupla emberelőnyt, aztán megszakadt a magabiztos játékunk. Nagyon sok rossz lövésünk volt. Három és fél negyedig tökéletesen küzdöttünk. A montenegróiaknak a fizikai küzdésben rejlik az erejük, ezt pontosan tudtuk. Annyi hiányzott, hogy a negyedik negyedben azt az egy gólt nem mi, hanem ők lőtték”– mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

„A mai mérkőzés nem a döntőről, hanem a kvótáról szólt, most mindenképpen a kvóta elvesztése fáj. Holnap, amikor a bronzmeccsünk után nézzük a döntőt, akkor nyilván az amiatti elkeseredés lesz erőteljesebb. Nagyon szép utat jártunk be ideáig. Fél negyeden múlt, hogy nem vagyunk ott a döntőben, úgyhogy magunk és a közönségünk miatt is kötelességünk ugyanolyan harcosan játszani, ahogy eddig” – értékelt Benedek.

Vladimir Gojkovics, a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya szerint nem volt nagy különbség a két csapat között. A védelmek csatájának nevezte a találkozót.

„Nem volt túl nagy különbség a két csapat között. A magyarok és mi is nagyon jók voltunk hátul, igazából a két védelem csatája volt a mérkőzés. Volt egy helyzetünk, amikor kettővel kevesebben voltunk, és mégis gólt szereztünk. A magyarok nem tudták ezt a pluszt hozzátenni. A játékosaim mindent beleadtak, mert nagyon fontos találkozó volt a számunkra. A döntőbe jutással elértük, amit akartunk, kvalifikáltuk magunkat Rióra. Mostantól a fináléra készülünk" – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Vladimir Gojkovics, a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya.

A szakembert arról is kérdeztük, hogy mit szólt Nagy Viktorhoz, aki ezúttal is megpróbált lélektanilag hatni a montenegróiakra.

„Csak minden jót tudok kívánni Viktornak. Nekünk a döntőre kell már készülnünk. Ott Szerbia lesz az esélyes, de mi mindent megteszünk, amit tudunk, százszázalékosan felkészülünk. Egy kevés esélyünk azért nekünk is van, megpróbáljuk ezt megragadni."

Montenegró szombaton 17.45-kor száll vízbe a szerbek elleni döntőben. Előtte 16.15-kor a magyar válogatott Görögország ellen játszik a bronzéremért.

A találkozót követően Decker Ádám nyilatkozott az NSO Tv-nek

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek