Vízi Eb: az olaszokat verő Montenegró lehet az elődöntős ellenfelünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.19. 19:58
Montenegró 10-7-re legyőzte Olaszországot, s ezzel bejutott a belgrádi Európa-bajnokság legjobb négy csapata közé. A montenegróiak ellenfele az utolsó negyeddöntő győztese, Magyarország vagy Horvátország lesz. Benedek Tibor együttese 20.15-kor kezd.

Előzetesen Olaszország számított esélyesebbnek, ezzel szemben Montenegró végig vezetett a harmadik negyeddöntőben. Az olaszok nagyon „elolaszkodták" az első félidőt, mindössze két gólt szereztek, ami végzetesnek bizonyult. Montenegró 4-2-re vezetett a nagyszünetben.

Bár Bodegas találatával az olaszok a harmadik negyed közepén 6-5-re zárkóztak, úgy, hogy több emberhátrányt is kivédekeztek, egyenlíteni nem tudtak a mérkőzésen. Igazából nem is a védekezéssel volt baj olasz oldalon, hanem hogy 18 emberelőnyből alig tudtak kihasználni néhányat. Négy montenegrói is kipontozódott...

A már extázisban játszó Montenegrót a közönség is támogatta a végén, s nem csak a saját fanatikusaik: 9-5 után már nem volt visszaút az olaszok számára.

Ha a magyar válogatott legyőzi Horvátországot a negyeddöntőben, Montenegróval elődöntőzik. Ha kikap, Olaszország ellen folytatja az 5-8. helyért.

VÍZILABDA EB
FÉRFIAK, NEGYEDDÖNTŐ
Olaszország–Montenegró 7–10
(2–3, 0–1, 3–4, 2–2)
KÉSŐBB
20.15: MAGYARORSZÁG–Horvátország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik