Vízilabda: Benedek Tibor irányította az UVSE ifjúsági csapatát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.14. 16:03
Címkék
A pénteki játéknap legnagyobb rangadóját az UVSE együttese nyerte az fiú ifjúsági vízilabda-bajnokságban. A lilák BVSC-Zugló felett aratott sikere azonban nemcsak emiatt marad emlékezetes, hiszen a csapatot az eltiltott Dávid Zoltán helyett a háromszoros olimpiai bajnok, szakmai igazgatóként dolgozó Benedek Tibor irányította.

B. V.Nagy rangadót rendeztek péntek este a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokságban a Hajós Alfréd Sportuszodában, hiszen két veretlen együttes szállt vízbe: az UVSE és a BVSC-Zugló sem hibázott az első három fordulóban.B. V.Nagy rangadót rendeztek péntek este a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokságban a Hajós Alfréd Sportuszodában, hiszen két veretlen együttes szállt vízbe: az UVSE és a BVSC-Zugló sem hibázott az első három fordulóban.

Benedek Tibor remekül helyettesítette az eltiltott Dávid Zoltánt Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Benedek Tibor remekül helyettesítette az eltiltott Dávid Zoltánt Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Benedek Tibor remekül helyettesítette az eltiltott Dávid Zoltánt  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A mérkőzés azonban nemcsak a csapatok előkelő pozíciója miatt marad emlékezetes, hanem arról, ahogyan a szövetség honlapja is beszámolt róla, a hazaiakat a háromszoros olimpiai bajnok, korábbi szövetségi kapitány, Benedek Tibor irányította, miután az előző fordulóban Dávid Zoltánt eltiltották. Az ellenfelet sem akárki vezette, ugyanis a zuglóiak ifjúsági csapatát a mostani szezontól kezdve dr. Kemény Dénes fia, Kemény Kristóf irányítja.

Azonban a pénteki esti derbin nem a neves szakemberek, hanem a medencében lévők játszották a főszerepet. Az UVSE-ben ráadásul négyen is szerepeltek a szeptemberi ifjúsági EB-n bronzérmes csapatból (Baksa Benedek, Konarik Ákos, Lampert Márk, Szieben László).

Viszont hiába játszottak többen a korosztály legjobbjai közül a hazai együttesben, a mérkőzést a zuglóiak kezdték jobban, a nyitónegyed után már 3-1-re vezettek. S ugyan lilák a folytatásban elkezdték a felzárkózást, de nagyszünetben még mindig a BVSC vezetett.

A fordulást követően végül bedarálta ellenfelét az esélyesebb UVSE, Baksa és Konarik parádéjával (mindketten öt gólt szereztek a találkozón) előbb egyenlített, majd magabiztosan 11-8-ra nyert a hazai társaság.

Az UVSE tehát jó napot zárt, az együttes megnyerte rangadót, a klub szakmai igazgatója, Benedek Tibor pedig remekül ugrott be a kispadra.

A játéknap eredményei:
UVSE−BVSC-Zugló 11-8, ZF Eger−TVSE 17-7, DVSE−FTC 8-10, Szolnok−OSC 11-7, AVUS−KSI SE 7-13, Szentes−Vasas 10-11

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik