Vízilabda MK: kettős négyes döntő az új soproni uszodában

Vágólapra másolva!
2021.12.08. 12:10
null
Vári Attila (jobbra) bízik benne, hogy hamarosan válogatott mérkőzést is lehet rendezni a soproni uszodában (Fotó: waterpolo.hu)
A BENU vízilabda Magyar Kupa férfi négyes döntőjét pénteken és szombaton, a nőkét pedig egy héttel később rendezik meg a Lővér Uszodában, ahol a Sopron 100 jubileumi sorozat egyik kiemelkedő állomása lesz az esemény – írja az MTI.


„Nagy büszkeség számunkra, hogy idén júniusban átadhattuk a soproni Lővér Uszodát, amely a Modern Városok Program keretében, csaknem tizenöt milliárd forint beruházással valósult meg. Ez a fantasztikus létesítmény módot és lehetőség teremt számunkra, hogy felkerüljünk a vizes sportok hazai és talán nemzetközi térképére. Büszkék vagyunk arra, hogy ezen a héten a férfi, a következő héten pedig a női vízilabdázás krémje nálunk küzd a Magyar Kupa serlegéért”
– idézte a szövetség honlapja a szerdai sajtótájékoztatóról Farkas Ciprián soproni polgármestert.

A sorozat névadója ezúttal is a Magyar Vízilabda Szövetség kiemelt támogatója, a BENU Magyarország Zrt., amelynek vezérigazgatója, Zlinszky János elmondta: „Hosszú ideje vagyunk a magyar vízilabda egyik fő támogatója, büszkék vagyunk arra, hogy ilyen kiváló a szövetséggel a partneri kapcsolat, hogy ezúttal is névadói vagyunk a Magyar Kupának. A csodaszép soproni uszodában nagyszerű mérkőzések következnek, sok sikert kívánok mind a nyolc csapatnak!”

Vári Attila, a szövetség elnöke hangsúlyozta, a magyar vízilabdacsalád történelmi siker után van, hiszen a tokiói olimpián mindkét válogatott ott álhatott a dobogón.

„Legjobb játékosaink ezúttal klubjaikban küzdenek a BENU Magyar Kupáért, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő meccseknek nézünk elébe most pénteken és szombaton, illetve a következő hétvégén. A két négyes döntővel szeretnénk tisztelegni a fantasztikus, nemzetközi szintű soproni uszoda előtt, amelyben bízom benne, hogy hamarosan válogatott mérkőzést is rendezhetünk” – fűzte hozzá.

A Magyar Kupát 1923-tól rendezik meg, a mostani a 95. kiírás. A legeredményesebb csapat az FTC, amely 20 alkalommal végzett az élen. A soproni fináléba bejutott három riválisa is nyert már kupát, hiszen a Vasas 15, a Szolnok 6, míg az OSC 2 győzelemmel büszkélkedhet. A pénteki elődöntőkben a zöld-fehérek a Vasassal, az OSC a Szolnokkal csatázik. A vasárnapi döntő 14 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

Az eseményre védettségi igazolvánnyal lehet kilátogatni és kötelező lesz a maszkviselés.

A jövő heti női négyes döntőben a Dunaújváros, az Eger, a Szentes és az UVSE harcol a trófeáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik