L. G./MTI 2019.08.31 23:31 Frissítve: 2019.09.01 09:21

Vízilabda: lejátszotta hivatalos búcsúmeccsét Kiss Gergely

Az olimpiai bajnokokból álló Millennium Masters csapata 16–12-re legyőzte a masters világ- és Európa-bajnok Oázis SC együttesét a Duna Arénában rendezett kétnapos vízilabdagála zárásaként. Ez a találkozó volt Kiss Gergely hivatalos búcsúmérkőzése.

 

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Valahogy úgy kell méltóképpen lezárni egy pályafutást, ahogyan a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely. Olimpiai bajnok csapattársai körében, nagyszabású, kétnapos gála utolsó mozzanataként, tömött lelátók előtt, ráadásul akkor, amikor a világszerte rettegett bal kéz még mindig képes megvillanni.

Kiss Gergely utolsó csapata, a kizárólag olimpiai bajnokokból álló, nosztalgiacsapatnál jóval többet jelentő Millennium Masters ellenfele a masters világ- és Európa-bajnok Oázis SC volt a Duna Arénában, a Millennium pedig három újonccal erősített a találkozóra – már ha három ötkarikás győztesre, a tavaly visszavonuló Steinmetz Ádámra és Varga Dánielre, valamint a játékkal az idén felhagyó Kis Gáborra egyáltalán illik a jelző...

Klasszisok ide vagy oda, ezen az estén egyértelműen Kiss volt a főszereplő, aki már a bemutatáskor is a legnagyobb tapsot kapta, amikor pedig végre a kapuba talált, felrobbant az aréna. A búcsúzó játékost a szövetség és utolsó klubja, a Honvéd is külön köszöntötte, Gergely István ügyvezető elnök – és Millennium-csapattárs – szavai után az első könnycseppek is megjelentek az ünnepelt arcán – még ha Kiss Gergely szerint azok csak a vízcseppek voltak.

A végén a lelátó állva ünnepelte a búcsúzó bajnokot, akit valószínűleg utoljára láthattunk a vízben, de a biztonság kedvéért kiváltotta a sportorvosiját a szerdán kezdődő idényre is. Hátha szükség lesz rá a Honvédban – neki ugyanis még mindig a vízilabda az élete.

A meccs előtt az esti programban a világbajnoki negyedik női válogatott a kínaiakkal csapott össze, Bíró Attila együttese 9–8-ra kikapott.

A kétnapos fesztivál pénteki napjának csúcspontja a 2000-es sydneyi olimpia döntőjének „újrajátszása” volt, azt az összecsapást 13–8-ra nyerték meg Kemény Dénes korábbi tanítványai az oroszok ellen.

2020.10.02 19:24:10

Vízilabda BALLAI ATTILA

Húsz év távlatából is mesés: felelevenítjük a magyar vízilabdázók sydneyi olimpiai győzelmét.

2020.09.18 21:05:14

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás állócsillaga 70 évesen sem hazudtolja meg önmagát: fergeteges sztorik Budától Szicíliáig.

2020.08.30 22:36:47

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Dopping- és minden más frontról pontosan tudjuk, mekkora gazemberségeket képesek egyesek elkövetni az eredmény érdekében – kétségünk se legyen afelől, hamarosan a koronavírustesztek manipulálása is piaci alapon zajlik majd.