BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó) 2019.11.21 12:48

Vízilabda: „Két év után mertem megszólalni a Fradi öltözőjében”

Vogel Soma még csak 22 éves, de már több aranyérmet akasztottak a nyakába, mint amennyiről néhány rutinosabb vízilabdázó csak álmodhat. De vajon ez elég ahhoz, hogy az FTC-Telekom Waterpolo BL-címvédő pólócsapatának benjáminjaként ne ő vigye a labdákat?    A válasz videónkból kiderül, azt azonban eláruljuk, hogy miután a válogatott kapus nagyon fiatalon került fel a Fradi felnőttcsapatához, bizony kellett neki két év, hogy meg merjen szólalni az öltözőben. Most azonban a társak már el is várják, hogy „felnőjön a feladatokhoz.”

A Sportkrém stábjának elmondta, sokáig csak iskola melletti időtöltésként tekintett a vízilabdára, de amikor utánpótlásszinten jöttek az eredmények, akkor tudatosult benne, hogy ezt komolyan is lehet venni. A Fradinál pedig konkrétan beledobták a mély vízbe, miután 2016 januárjában a zöld-fehérek akkori első számú kapusa, Gárdonyi András egy edzőmérkőzésen megsérült.

„Éppen Horkai György juniorválogatottjával edzőtáboroztam Miskolcon, amikor hívták Gyuri bá'-t, hogy fel kellene utaznom Budapestre, mert a hétvégén nekem kell védenem a Honvéd ellen. A Fradi akkoriban a negyedik-ötödik helyen szerepelt az OB I-ben, és nagyon komoly rangadók voltak a Honvéddal. Nyilván először megilletődtem, de nyertünk öt-háromra, és nagyon jó visszajelzéseket kaptam. Ha egy pontot kellene mondani, akkor ez lehetett az a fordulópont, amikortól komolyan vettem a vízilabdát.” 

Videónkban arról is beszél, milyen gondolatok futottak át az agyán, amíg vízbe nem ugrott a Honvéd ellen, illetve azt is elárulja, hogy az OB I-ben védő világklasszis kapusok közül ellenfélként kiktől kapott dicséreteket. 

Ha még többet szeretne megtudni az FTC-Telekom Waterpolo és a magyar vízilabda-válogatott kapusáról, akkor keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.  

2020.04.02 21:43:45

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hol vannak ezek a filmek, nem tudom, csak remélem, hogy megvannak még.

2020.03.19 10:51:20

Vízilabda H. D.

„Szeretnénk elismerésünket és tiszteletünket kifejezni az egészségügyben dolgozóknak.”

2020.03.09 18:13:50

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A legutóbbi vb-n és két Eb-n ezüstérmes vízilabda-válogatott edzője elárulja azt is, mitől ennyire jók a spanyolok a csapatsportágakban.

2020.03.11 11:35:52

Vízilabda H. Á.

A FÉRFI OB I KÖZÉPSZAKASZÁNAK MENETRENDJE, EREDMÉNYEI, ÁLLÁSA.

2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.