BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó) 2019.11.21 12:48

Vízilabda: „Két év után mertem megszólalni a Fradi öltözőjében”

Vogel Soma még csak 22 éves, de már több aranyérmet akasztottak a nyakába, mint amennyiről néhány rutinosabb vízilabdázó csak álmodhat. De vajon ez elég ahhoz, hogy az FTC-Telekom Waterpolo BL-címvédő pólócsapatának benjáminjaként ne ő vigye a labdákat?    A válasz videónkból kiderül, azt azonban eláruljuk, hogy miután a válogatott kapus nagyon fiatalon került fel a Fradi felnőttcsapatához, bizony kellett neki két év, hogy meg merjen szólalni az öltözőben. Most azonban a társak már el is várják, hogy „felnőjön a feladatokhoz.”

A Sportkrém stábjának elmondta, sokáig csak iskola melletti időtöltésként tekintett a vízilabdára, de amikor utánpótlásszinten jöttek az eredmények, akkor tudatosult benne, hogy ezt komolyan is lehet venni. A Fradinál pedig konkrétan beledobták a mély vízbe, miután 2016 januárjában a zöld-fehérek akkori első számú kapusa, Gárdonyi András egy edzőmérkőzésen megsérült.

„Éppen Horkai György juniorválogatottjával edzőtáboroztam Miskolcon, amikor hívták Gyuri bá'-t, hogy fel kellene utaznom Budapestre, mert a hétvégén nekem kell védenem a Honvéd ellen. A Fradi akkoriban a negyedik-ötödik helyen szerepelt az OB I-ben, és nagyon komoly rangadók voltak a Honvéddal. Nyilván először megilletődtem, de nyertünk öt-háromra, és nagyon jó visszajelzéseket kaptam. Ha egy pontot kellene mondani, akkor ez lehetett az a fordulópont, amikortól komolyan vettem a vízilabdát.” 

Videónkban arról is beszél, milyen gondolatok futottak át az agyán, amíg vízbe nem ugrott a Honvéd ellen, illetve azt is elárulja, hogy az OB I-ben védő világklasszis kapusok közül ellenfélként kiktől kapott dicséreteket. 

Ha még többet szeretne megtudni az FTC-Telekom Waterpolo és a magyar vízilabda-válogatott kapusáról, akkor keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.  

2020.01.17 18:34:44

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az oroszok után a görögöket is legyőzte a magyar válogatott a hazai Eb-n, jutalma a sokkal könnyebb ág!

2020.01.16 18:33:41

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Labdánk volt a győzelemhez • A gólkülönbség dönthet majd a csoportelsőségről.

2020.01.15 18:22:18

Vízilabda FAZEKAS ZOLTÁN (TUDÓSÍTÁS), BACSKAI JÁNOS (PERCRŐL PERCRE)

Hatalmas csatában nyert válogatottunk a nagy rivális ellen a hazai rendezésű vízilabda Európa-bajnokságon.

2020.01.14 15:18:05

Vízilabda T. D. (percről percre), LAKNER GÁBOR (összefoglaló)

Az első negyed álmoskás kezdése után megrázta magát Märcz Tamás csapata • Jöhetnek a spanyolok.

2020.01.13 18:05:12

Vízilabda FAZEKAS ZOLTÁN (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (közvetítés)

Keszthelyi Ritáék a kontinenstorna második meccsén sem kegyelmeztek • Jöhetnek az oroszok.