MTI 2020.08.05 17:37 Frissítve: 2020.08.05 17:59

Vízilabda: Kállay Márk marad, és kupagyőzelemmel búcsúzna az FTC-től

A korábbi tervekkel ellentétben nem távozik, hanem marad a Ferencváros vízilabdacsapatánál Kállay Márk, aki Magyar Kupa-sikerrel búcsúzna az együttestől.

Kállay Márk marad az FTC-ben (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Kállay szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta: távozása esetén lett volna benne hiányérzet, és örül, hogy a zöld-fehér gárdában fejezheti be profi pályafutását „az olimpia évében, egy olyan csapattal, amellyel minden trófeát megnyertünk”.

Ez szépen keretbe foglalja a pályafutásomat – fogalmazott Kállay, aki korábban a BVSC, a Vasas, a Budapesti Honvéd, a Debrecen, illetve a montenegrói Primorac Kotor és a francia Montpellier együttesében is szerepelt.

Rámutatott, a dolgok ilyetén alakulásához kellett Zalánki Gergő sérülése, amit senki nem tervezett, „de ha már az élet ilyen helyzetet teremtett, a klub ezt így tudta megoldani”.

A 34 éves vízilabdázó kifejtette, elsősorban a Magyar Kupa időszakában, valamint a bajnokság első néhány fordulójára számítanak rá a klubnál.

„Az én célom és a csapaté is a kupagyőzelem a Hajós Alfréd Uszodában, remélhetőleg minél többen kilátogatnak a vízilabda szentélyébe” – hangsúlyozta.

Mint mondta, mivel korábban a külföldre igazolása, illetve a civil életre való átállása is felvetődött, így a búcsúzás számára egy folyamat, az új lehetőségnek köszönhetően pedig több ideje marad értékelni a klubnál töltött időszakot.

Előretekintve elárulta, mivel vegyész-biomérnökként végzett, szakmai megfontolások miatt nemzetközi tapasztalatgyűjtésre készül a későbbiekben Svájcban. Ugyanakkor a vízilabdától sem kíván eltávolodni, mivel van edzői végzettsége.

„Ha ez az ember életének a része, akkor nem lehet kiszállni belőle, végigkíséri az egész életét” – fogalmazott a korábbi válogatott játékos.

2020.09.18 21:05:14

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás állócsillaga 70 évesen sem hazudtolja meg önmagát: fergeteges sztorik Budától Szicíliáig.

2020.08.30 22:36:47

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Dopping- és minden más frontról pontosan tudjuk, mekkora gazemberségeket képesek egyesek elkövetni az eredmény érdekében – kétségünk se legyen afelől, hamarosan a koronavírustesztek manipulálása is piaci alapon zajlik majd.

2020.08.19 21:28:46

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A közvetlen utódok úgy tartották, iskolát teremtett a vízilabdában – ötvözte a múltat a jelennel.