nemzetisport.hu 2019.06.14 08:59 Frissítve: 2019.06.14 09:12

Vízilabda: Jólesnek a dicséretek, főleg Varga Dénestől – Vogel Soma

„Felnőtt a feladathoz, és innentől úgy kezelem, mint a legjobb magyar kapust” – ezt Varga Dénes azután mondta Vogel Somáról, hogy az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata megnyerte a Bajnokok Ligáját, amiben a 21 éves pólósnak oroszlánrésze volt. Elég csak az Olympiakosz elleni döntő ötméterespárbajára gondolni. S ha a legjobb kapust külön díjazták volna a nyolcas döntőben, akkor nem kérdéses, ki kapja ezt az elismerést.    „Nyilván jólesnek a dicsérő szavak, főleg Varga Dénestől – reagált a fenti mondatra Vogel Soma. – Örülök, hogy fel tudtam venni a versenyt a többi kapussal, és hogy másokat idézzek, fel tudtam nőni a feladathoz.”

A fiatal kapus elképesztő idényen van túl a Ferencvárossal, a zöld-fehérek minden létező trófeát – Bajnokok Ligája, magyar bajnokság, Magyar Kupa, európai Szuperkupa, magyar Szuperkupa – elhódítottak, ami csak lehetséges volt. Nem csoda, hogy egyelőre nehezen fogja fel a páratlan sikerszériát. 

„Nagyon hirtelen, gyorsan történt minden. Másfél, két év alatt én is bekerültem a mély vízbe, és annyira pörögtek az események, hogy ezt nagyon nehéz megtapasztalni, még külső szemlélőként is. Ezzel magasra tettük magunknak a mércét, igazából ennél már nincsen feljebb, ezt már csak megismételni lehet. Azt szokták mondani, hogy elnyerni a címet könnnyű, megvédeni nehezebb. Most ennek szeretnénk megfelelni.”

Videónkban természetesen felidézi a hannoveri nyolcas döntő mérkőzéseit, kitér az Olympiakosz elleni ötméterespárbajra is. Továbbá elmondja, hogyan élte meg a sikerét édesapja, Vogel Zsolt, aki 1994-ben az UTE-val nyert BEK-et. 

2019.06.12 21:54:01

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ha a csapatot olyan tökéletesen felkészült, tiszta fejű edző, mint Varga Zsolt kovácsolja egybe, mögötte meg ott egy profi stáb és egy tőkeerős klub, akkor még így, »hátulról« érkezve is simán elérhető, hogy az FTC végül mindenkit megelőzzön.

2019.06.12 09:50:47

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

„Meglátjuk, mennyi fér bele, mennyit akar a Fradi, de harmincöt éves koromig biztosan játszom.”

2019.06.08 13:07:26

Vízilabda HATÁR DÁVID (Budapest), LAKNER GÁBOR (Hannover)

Az Olympiakosz óriási hajrával egyenlített, de a Vargát és Vámost is elveszítő zöld-fehérek így is nyertek.

2019.06.07 19:49:43

Vízilabda LAKNER GÁBOR (HANNOVER) / NSO

Varga Dénesék kiváló negyedik negyeddel verték meg a Barcelonetát.

2019.05.29 09:05:06

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

„Ha egyetlen érmet sem nyerek, és úgy fejezem be, akkor is a legboldogabb embernek érezném magamat.”