nemzetisport.hu 2019.06.14 08:59 Frissítve: 2019.06.14 09:12

Vízilabda: Jólesnek a dicséretek, főleg Varga Dénestől – Vogel Soma

„Felnőtt a feladathoz, és innentől úgy kezelem, mint a legjobb magyar kapust” – ezt Varga Dénes azután mondta Vogel Somáról, hogy az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata megnyerte a Bajnokok Ligáját, amiben a 21 éves pólósnak oroszlánrésze volt. Elég csak az Olympiakosz elleni döntő ötméterespárbajára gondolni. S ha a legjobb kapust külön díjazták volna a nyolcas döntőben, akkor nem kérdéses, ki kapja ezt az elismerést.    „Nyilván jólesnek a dicsérő szavak, főleg Varga Dénestől – reagált a fenti mondatra Vogel Soma. – Örülök, hogy fel tudtam venni a versenyt a többi kapussal, és hogy másokat idézzek, fel tudtam nőni a feladathoz.”

A fiatal kapus elképesztő idényen van túl a Ferencvárossal, a zöld-fehérek minden létező trófeát – Bajnokok Ligája, magyar bajnokság, Magyar Kupa, európai Szuperkupa, magyar Szuperkupa – elhódítottak, ami csak lehetséges volt. Nem csoda, hogy egyelőre nehezen fogja fel a páratlan sikerszériát. 

„Nagyon hirtelen, gyorsan történt minden. Másfél, két év alatt én is bekerültem a mély vízbe, és annyira pörögtek az események, hogy ezt nagyon nehéz megtapasztalni, még külső szemlélőként is. Ezzel magasra tettük magunknak a mércét, igazából ennél már nincsen feljebb, ezt már csak megismételni lehet. Azt szokták mondani, hogy elnyerni a címet könnnyű, megvédeni nehezebb. Most ennek szeretnénk megfelelni.”

Videónkban természetesen felidézi a hannoveri nyolcas döntő mérkőzéseit, kitér az Olympiakosz elleni ötméterespárbajra is. Továbbá elmondja, hogyan élte meg a sikerét édesapja, Vogel Zsolt, aki 1994-ben az UTE-val nyert BEK-et. 

2020.01.23 16:35:05

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Hiába a remek hajrá, ismét kibabráltak velünk a spanyolok, ráadásul az olimpiai kvóta az oroszoké lett így.

2020.01.22 16:57:24

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Oroszország jól küzdött, de a biztos magyar győzelmet nem tudta megakadályozni.

2020.01.21 17:17:37

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Bíró Attila csapata hozta a kötelezőt, Spanyolországgal találkozik a legjobb négy között.

2020.01.19 18:06:57

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A magyar női vízilabda-válogatott huszonhetet vágott Szerbiának az utolsó csoportmeccsen.