nemzetisport.hu 2019.06.14 08:59 Frissítve: 2019.06.14 09:12

Vízilabda: Jólesnek a dicséretek, főleg Varga Dénestől – Vogel Soma

„Felnőtt a feladathoz, és innentől úgy kezelem, mint a legjobb magyar kapust” – ezt Varga Dénes azután mondta Vogel Somáról, hogy az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata megnyerte a Bajnokok Ligáját, amiben a 21 éves pólósnak oroszlánrésze volt. Elég csak az Olympiakosz elleni döntő ötméterespárbajára gondolni. S ha a legjobb kapust külön díjazták volna a nyolcas döntőben, akkor nem kérdéses, ki kapja ezt az elismerést.    „Nyilván jólesnek a dicsérő szavak, főleg Varga Dénestől – reagált a fenti mondatra Vogel Soma. – Örülök, hogy fel tudtam venni a versenyt a többi kapussal, és hogy másokat idézzek, fel tudtam nőni a feladathoz.”

A fiatal kapus elképesztő idényen van túl a Ferencvárossal, a zöld-fehérek minden létező trófeát – Bajnokok Ligája, magyar bajnokság, Magyar Kupa, európai Szuperkupa, magyar Szuperkupa – elhódítottak, ami csak lehetséges volt. Nem csoda, hogy egyelőre nehezen fogja fel a páratlan sikerszériát. 

„Nagyon hirtelen, gyorsan történt minden. Másfél, két év alatt én is bekerültem a mély vízbe, és annyira pörögtek az események, hogy ezt nagyon nehéz megtapasztalni, még külső szemlélőként is. Ezzel magasra tettük magunknak a mércét, igazából ennél már nincsen feljebb, ezt már csak megismételni lehet. Azt szokták mondani, hogy elnyerni a címet könnnyű, megvédeni nehezebb. Most ennek szeretnénk megfelelni.”

Videónkban természetesen felidézi a hannoveri nyolcas döntő mérkőzéseit, kitér az Olympiakosz elleni ötméterespárbajra is. Továbbá elmondja, hogyan élte meg a sikerét édesapja, Vogel Zsolt, aki 1994-ben az UTE-val nyert BEK-et. 

2019.07.17 03:37:53

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre), DERENCSÉNYI ISTVÁN (fotó)

Magabiztosan legyőzte Spanyolországot a Märcz-csapat, és csoportelsőként negyeddöntős.

2019.07.15 16:54:44

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre), DERENCSÉNYI ISTVÁN (fotó)

Bíró Attila szövetségi kapitány lányai második csoportmeccsükön 15–14-re nyertek Kanada ellen.

2019.07.15 07:03:51

Vízilabda Roska Emese Boglárka (összefoglaló), Molnár Krisztián (közvetítés), Derencsényi István (fotó)

A magyar csapat világbajnokságon még sohasem nyert ekkora különbséggel.

2019.07.15 00:01:00

Vízilabda DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ekkora tudáskülönbség élvezetéhez erős perverzió kell.