Vízilabda: ismét elhalasztották női válogatottunk olimpiai selejtezőjét

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.08. 10:37
null
Bíró Attiláéknak tovább kell várni az olimpiai selejtezőre (Fotó: Czerkl Gábor)
Ahogy az várható volt, a Nemzetközi Úszószövetség májusban sem rendezi meg a márciusról elhalasztott olimpiai selejtezőtornákat – amelyen többek között a magyar női vízilabda-válogatott is érdekelt.

 

A szervezet közleményben tudatta, a trieszti és rotterdami májusi eseményeket is elhalasztja. A nyári olimpia 2021-re halasztása után ez várható volt.

Férfi pólósaink az Európa-bajnoki aranyéremnem köszönhetően jegyet váltottak a tokiói játékokra, a nőknek azonban selejtezni kell.

„Nem ért bennünket meglepetésként a hír, egyértelműen erre számítottunk – idézi Bíró Attila szövetségi kapitányt a waterpolo.hu. Várjuk a selejtező új időpontját, ami könnyen előfordulhat, hogy a következő évre esik. Az beigazolódott, hogy jó döntés volt elindulni a világliga-sorozatban, előtérbe kerül a két hátralévő hazai selejtezős, az olaszok és a franciák elleni meccsünk, és a Szuperdöntő, amelybe az eddigi jó szereplésnek hála már kvalifikáltuk magunkat. Van egy jó csapatunk, amelyet csiszolgatni kell tovább, de természetesen jelen helyzetben az egészség a legfontosabb.”

A FINA hozzátette, a világliga küzdelmei szeptemberben és októbernek véget érnek, a 2021-es fukuokai világbajnokságnak pedig új időpontot keres.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik