Vízilabda: három góllal debütált a Partizan magyar játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.01. 10:15
Miközben az ob I-ben minden évben több szerb vízilabdázó is megfordul, a szerb bajnokságban elég ritkán szerepel magyar játékos. A kivételt most Dőry Farkas jelenti, akit a Partizan szerződtetett, és első mérkőzésén három góllal járult hozzá a belgrádiak sikeréhez.

Az 1993. szeptember 11-én született játékos a 2012–13-as idényben a Szolnok színeiben mutatkozott be az élvonalban, majd játszott Kaposváron, Szentesen és a Ferencvárosban is, a 2017–18-as idény első felében pedig a Miskolcot erősítette.

„A szerbek kerestek meg és engem vonzott a korábbinál több játéklehetőség, és az, hogy tanulhatok, megismerhetek egy más közeget. És hát azért a Partizan mégiscsak a Partizan, még ha most főleg fiatalokból is áll a csapat. Elsősorban azért kerestek meg, mert fél éve nincs balkezesük és ezt nagyon megérezték, emiatt nem értek el jó eredményt a Jadranska Ligában, de a BL-csoportjukban sem szereztek még pontot” – idézte a Vlv.hu portál a játékost. Dőry ugyanakkor a BL-ben nem játszhat, hiszen a nevezést a szezon előtt le kellett adni, másrészt a Miskolc színeiben szerepelt már az Európa Kupában.

A Vaterpolovesti.com arról írt, hogy a magyar pólósra azért volt szükség, mert januárban a szerb ifjúsági válogatott játékosát, Filip Radojevicset kétéves eltiltással sújtották, miután a tavalyi ifjúsági világbajnokságon megbukott a doppingvizsgálaton.

A szerb bajnokság most kezdődött meg, a Partizan az első fordulóban 11–5-re győzött Kragujevacon, a meccs legeredményesebb játékosa a háromgólos Dőry volt.

A csapat edzője Stefan Csirics, aki a szerb válogatottnál Dejan Szavics másodedzőjeként is dolgozik. „Nagyon kemények az edzések. Ész nélkül kondi, két óra víz reggel, két óra víz este, sok úszás. Csirics ért hozzá, tapasztalt edző, az olimpián is kint volt a válogatott mellett. Egyáltalán, azt látom, hogy aki itt a pólóval foglalkozik, mindenki érti a dolgát” – nyilatkozta Dőry a Vlv.hu-nak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik