L. Á. 2020.06.23 16:44 Frissítve: 2020.06.23 17:22

Vízilabda: „Benedek Tibor méltó névadója lenne a Duna Arénának”

Mint arról beszámoltunk, az Emmi javaslatára a kormány dönthet arról, hogy a Duna Aréna a jövőben Benedek Tibor nevét viselje. A Nemzeti Sport felhívása, mely szerint a csütörtökön súlyos betegségben elhunyt, játékosként többek között háromszoros olimpiai bajnok, edzőként pedig világbajnok Benedek Tiborról nevezzék el a Duna Arénát, nyitott fülekre talált, s információink szerint az Emmi hamarosan a kormány elé is terjeszti javaslatát, ha mindehhez az elhunyt sportoló közeli családtagja, például nagykorú örököse hozzájárult.

Benedek Tibor Schmitt Pál szerint is méltó névadója lehet a Duna Arénának (Fotó: Dömötör Csaba)

 

 
Jövő csütörtökön búcsúztatják Kárpáti Györgyöt 

„Sok olyan korábbi sportoló, sikeredző van az országban, akiről már életében csarnokot neveztek el, a Duna Aréna névadásával kapcsolatosan csak azt tudom mondani, hogy Benedek Tibor méltó névadó lenne: hihetetlen szeretet vette körül a pályafutása során, és most, a sajnálatos halálát követően is” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke.

Schmitt Pál (Fotó: Koncz György)

„Hamarosan új tagot kell választani, és hála istennek a magyar sport bőséges választékot ad olyan sportemberek tekintetében, akik méltók lehetnek a Kárpáti György halála kapcsán megüresedett helyre – mondta Schmitt. – A kritériumok szerint hatvan év feletti, kiemelkedő sporteredményt elérő, és életművében a magyar sportot szolgáló személyt kell választanunk tizenkettedik tagnak. Nincs kőbe vésve, hogy ha vízilabdázó ment el, akkor vízilabdás személyiségnek kell átvennie a stafétát, de véleményem szerint van olyan vizes ember, aki méltó lenne az elismerésre, ilyen Faragó Tamás és Bodnár András is, de vívásban Pézsa Tibor és Sákovicsné Dömölky Lídia, birkózásban Hegedüs Csaba, öttusában Németh Ferenc és Török Ferenc, míg az evezős sportból Pap Kornélia neve is felvetődött már az ezt megelőző szavazások során. A szavazást Szabó Tünde államtitkár asszony hívja majd össze, ám hogy mikor, még nem tudjuk. A törvény nem ír elő semmilyen határidőt, de akkor lenne teljes a Nemzet Sportolója család, ha ismét tizenketten lennénk.”

2020.07.09 21:30:05

Vízilabda BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. A Last Dance-t látva ezen és a végtelen akaraterőn kívül több összekötő kapocs nincs is az önnön szorgalmát a tehetség egy válfajaként értelmező, a csapathoz a szeretet és az összetartozás irányából közelítő Benedek és Jordan között.

2020.07.06 21:31:14

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 8. RÉSZ. Tibor tanítványai rutinszerűen maradnak plusz 30-40 perceket az edzések után a vízben. Mert ezt látták a Mestertől.

2020.07.05 21:11:18

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 7. RÉSZ. A vízilabdavilág egy félmosollyal nyugtázta: Kásásék nélkül most néhány évig nem kell számolni a magyarokkal.

2020.07.04 21:53:44

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 6. RÉSZ. „Akkor nem is elsősorban örömet éreztem, hanem valami hatalmas, kimondhatatlanul nagy elégtételt.”

2020.07.03 19:55:55

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 5. RÉSZ. Az 1999-es doppingügy sportpolitikai játszmába torkollott, és megfosztotta Benedek Tibort a vízilabdától.