nemzetisport.hu 2016.10.13 10:32 Frissítve: 2016.10.13 11:24

Vízilabda: Benedek Tibor elárulta, mitől függ, hogy marad-e

Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya még maga sem tudja, hogy meghosszabbítja-e a december 31-én lejáró szerződését. De azt elárulta a Nemzeti Sportnak, hogy mitől függ a döntése.

Benedek Tibor jövője egy hónapon belül eldől (Fotó: Action Images, archív)

„Ahogy az elmúlt években is, szervezem a következő nyár programjait – árulta el Benedek Tibor az NS-nek. – Október tizenötödikén lesz egy naptáregyeztetés, ebben az időszakban dől el, milyen elfoglaltságai lesznek a csapatnak. December harmincegyedikéig van szerződésem, ez is a feladataim közé tartozik, és ezt pedig most kell megcsinálni.”

Arra a kérdésre, hogy mi lesz január 1. után, még nem tudott válaszolni, de elárulta, min múlhat.

„Október huszonkettedikén lesz a vízilabda-szövetség közgyűlése, amelyen megválasztják az új elnököt, elnökséget és igazából ettől függ az én döntésem is. Utána kiderül, hogy megegyezik-e az, amit gondolunk, és akkor dől el, hogy folytatom-e, vagy sem” – mondta Benedek Tibor.

A kapitány a Nemzeti Sport csütörtöki számában megjelent interjúban beszélt eddigi megbízatásáról, s azt is elárulta, hogy a balul sikerült 2015-ös év (vb-6. és világliga-6. hely) után nem volt véletlen, hogy a csapat lemaradt az idei világligáról.

„Nem jutottunk ki a világliga nyolcas döntőjére, hogy ne legyen »túljátszva« a csapat, hiszen tizenegy világverseny rengeteg lett volna a négy év alatt, főleg mentálisan” – mondta Benedek, akinek csapata olimpiai pótkvalifikációs tornán vívta ki a riói szereplést.

 

2020.10.02 19:24:10

Vízilabda BALLAI ATTILA

Húsz év távlatából is mesés: felelevenítjük a magyar vízilabdázók sydneyi olimpiai győzelmét.

2020.09.18 21:05:14

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás állócsillaga 70 évesen sem hazudtolja meg önmagát: fergeteges sztorik Budától Szicíliáig.

2020.08.30 22:36:47

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Dopping- és minden más frontról pontosan tudjuk, mekkora gazemberségeket képesek egyesek elkövetni az eredmény érdekében – kétségünk se legyen afelől, hamarosan a koronavírustesztek manipulálása is piaci alapon zajlik majd.