Vízilabda: az UVSE nyerte meg a női Szuperkupát

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.12.22. 20:56
Az UVSE női vízilabdacsapata nyerte meg a magyar Szuperkupát, miután 10–7-re legyőzte a Dunaújvárost szombaton a Komjádi-uszodában.
A győztes UVSE (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
A győztes UVSE (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

A bajnoki címvédő UVSE, amely tavaly is megnyerte a kupát, már az első negyed végére elhúzott 4–1-re. Keszthelyi Rita egymaga háromszor talált be az első nyolc percben.

A férfiak Szuperkupa-mérkőzéséről ide kattintva olvashatnak!

A második játékrészben 6–2-nél úgy tűnt, eldőlt a meccs. A Dunaújváros – élén a négy gólig jutó fiatal Vályi Vandával – nem így gondolta, elkezdett felzárkózni, és a harmadik negyedben visszakapaszkodott 6–5-re.

Ám megint jött a csapatkapitány Keszthelyi, akinek duplájával 8–5-re alakult az állás, és innen már csakis a gólkülönbség lehetett kérdéses, a Szuperkupa-győztes kiléte nem.

VÍZILABDA SZUPERKUPA
NŐK

UVSE-HUNGUEST HOTELS–DUNAÚJVÁROSI EGYETEM-MAARSK GRAPHICS 10–7 (4–1, 2–2, 3–3, 1–1)
Komjádi uszoda, 400
néző. V: Várkonyi, Vogel G.
UVSE: GANGL – Faragó K. 1, Rybanska 1, KESZTHELYI 5, SEVENICH 1, Kiss E., Szücs G. Csere: Maczkó (kapus), Antal D. 1, Mucsy 1, Baksa V., Peresztegi Nagy, Telek D., Koppány Sz. Edző: Benczur Márton
DUNAÚJVÁROS: Kiss A. – Menczinger, Gurisatti 1, Luka, Mahieu, Garda 1, VÁLYI V. 4. Csere: Aarts (kapus), Horváth B. 1, Ziegler, Szellák, Huszti V., Brezovszki. Edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 6/1
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
MESTERMÉRLEG
Benczur Márton:
– Remekül felkészültünk ellenfelünkből. Persze nagyon jól ismeri egymást a két csapat, de a Dunaújváros ellen játszani olyan, mint az autóvezetés: minden pillanatban észnél kell lenni. Amikor elkövettünk néhány hibát, azonnal gólokkal büntetett az ellenfél, utána azonban gyorsan elmozdultunk a holtpontból, elsősorban Keszthelyi Rita zsenialitásának köszönhetően. A védekezésünk kitűnően működött, és mindennek ez az alapja.
Mihók Attila: – Ez nem az a mérkőzés volt, amely után van okunk szomorkodni. Nem tudtunk felnőni a feladathoz, az UVSE meghatározó játékosai hozták azt a színvonalat, ami meghatározóvá teszi őket, ellenben a mi húzóembereink nem tudtak támadásban és védekezésben ennek a mérkőzésnek megfelelő színvonalat nyújtani. Minden szempontból a jobb csapat győzött, még akkor is, ha volt egy pillanat a meccsen, amikor úgy tűnt, tűzbe tudunk jönni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik