Vízilabda: az FTC legyőzte a Szolnokot, az övé a Szuperkupa

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.12.22. 22:21
A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Szuperkupát, miután szombaton 14–9-re legyőzte a Szolnokot. Varga Zsolt együttese ezzel 2018-ban az összes lehetséges trófeát begyűjtötte: mostani sikere mellett a bajnoki címet, a Magyar Kupát, az Eurokupát és az Európai Szuperkupát is elhódította.
A győztes ferencvárosiak (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK
A győztes ferencvárosiak (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK

 

Remek iramú, eseménydús, hatgólos nyitónegyedet láthatott a közönség. A fővárosiak hetven másodperc elteltével már kettővel vezettek, s ezt a különbséget meg is tartották az első nyolc percben.

A női Szuperkupa-mérkőzésről ide kattintva olvashatnak!

A második felvonás elején Vogel Soma, az FTC kapusa mutatott be néhány klasszis védést, de Andrija Prlainovics bombájával szemben tehetetlennek bizonyult. A túloldalon az Eger elleni hétközi Bajnokok Ligája-rangadón négyszer eredményes Sedlmayer Tamás második gólját szerezte. Német Toni elhibázott ziccerét azonnal büntették a Tisza-partiak, Prlainovics egyenlített, majd Milan Alekszics révén fórból a vezetést is megszerezték (5–6).

Vámos Márton emberelőnyből egyenlített, majd Sztefan Mitrovics révén pillanatok alatt újra az FTC került előnybe, Sedlmayer pedig képtelen volt hibázni (8–6). Nem sokkal a nagyszünet előtt sorozatban negyedik gólját is megszerezte a Ferencváros, Nikola Jaksics lövésével szemben volt tehetetlen Nagy Viktor.

A harmadik negyedet már majdnem döntetlenre hozta le a Szolnok, de Varga Dénes nyolc másodperccel a dudaszó előtt tett arról, hogy ezt a játékrészt is a zöld-fehérek nyerjék, s ezzel gyakorlatilag le is zárta az összecsapást.

A zárófelvonásra a legfontosabb kérdés már eldőlt, néhány szép megmozdulás és gyönyörű gól után – különösképpen, miután Mitrovics az önmagának feldobott labdát háttal a kapunak pöccintette be – tapsolhatott a közönség.

SZUPERKUPA
Férfiak

FTC-TELEKOM–SZOLNOKI DÓZSA 14–9 (4–2, 5–4, 2–1, 3–2)
Komjádi uszoda, 1200
néző. V: Kun, Petik A.
FTC: VOGEL SOMA – SZ. MITROVICS 3, VARGA DÉNES 4, Vámos 2, Mezei, SEDLMAYER 3, Gór-Nagy. Csere: Német T., Younger, Kállay, Jansik Sz., Jaksics 1, Pohl 1. Edző: Varga Zsolt
SZOLNOK: Nagy V. – Bátori 1, PRLAINOVICS 3, Angyal 1, Kis G., V. Rasovics, Zalánki 1. Csere: Kardos G. (kapus), M. Alekszics 2, Jansik D. 1, Szatmári, Lazics, Teleki. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 13/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Angyal (28. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): M. Alekszics (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Nagyon hosszú év volt, amelyben nyolc-kilenc meccsel többet játszottunk, mint a többi csapat. A fiúk szívüket-lelküket beletették a mérkőzésbe, de rajtuk kívül a stáb és a klub minden tagjának a munkája benne van az egész éves teljesítményben. Fontos lélektani pillanat volt, hogy amikor a Szolnok átvette a vezetést, nem engedtük ellépni, hanem fordítani tudtunk.
Zsivko Gocics: – Fáradtságot láttam a csapatomon, és nyilván a ferencvárosi játékosok is kimerültek voltak, de jobban úrrá tudtak lenni ezen, az eredményen is látszik. Amíg bírtuk az iramot, addig meccsben voltunk, ám nagyon sok egyéni hibát követtünk el, aminek egy része abból adódott, hogy erős volt az ellenfél. Megérdemelten nyert az FTC, minden elismerésem – ránk még sok munka vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik