nemzetisport.hu 2020.02.27 17:40 Frissítve: 2020.02.28 08:57

Vízi: Az egész éves munkánk mehet a kukába – Szécsi

Szécsi Zoltán, a férfi vízilabda ob I-ben szereplő egri klub ügyvezetője a heol.hu oldalnak adott interjújában elmondta, borzasztóan megviselte a csapatot, hogy az olaszországi nemzetközi kupamérkőzése után a koronavírustól tartva bezárták az egri uszodát, és elhalasztották a csapat szerdai bajnokiját.

Szécsi Zoltánt bosszantja az egri pólócsapat körül kialakult helyzet (Fotó: Koncz György, archív)

 

„Sokan félreértelmezték a polgármester szavait, ő ugyanis mondandójában a Bresciából visszatérő 18-19 vízilabdázóról beszélt. Ehhez képest most az van, hogy azokat a gyerekeket is folyamatos atrocitások érik, akik a közelünkben sem voltak sem akkor, sem pedig azóta. Jó lenne, ha nemcsak az egri, de az országos közvélemény is az egri vízilabdát ezúttal lekorlátozná a felnőtt csapatra. Mi profik vagyunk és elviseljük akár a csoportos butaságot is, a gyerekeket azonban mindenképp szeretném megóvni. Ők teljesen ártatlanok, és egészen biztosan fertőzésmentesek” – idézi a heol.hu Szécsi Zoltánt.

A sportvezető elmondta, a Bresciában elért eredményt (6–3-ra nyert az olasz csapat) követően bizakodtak, itthon sikerül olyan eredményt elérni, amely továbbjutást ér, de edzeni sem tudnak, és minden bizonnyal a visszavágóra sem kerül sor. 

„Jelen állás szerint a Brescia elleni meccsünket öt nullával majd jóváírják az olaszoknak, vagyis egy hirtelen-ítélő törvényszék miatt most az egész éves munkánk mehet a kukába” – mondta Szécsi, kiemelve, hogy a társaság borzasztóan érzi magát a kialakult helyzet miatt, pedig mindenki alapos vizsgálaton esett át, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ főigazgatója szerint nem jelent nagy kockázatot az egri pólócsapat.

Szécsi Zoltán elmondta, a mostani koronavírus-hisztéria az egész magyar bajnokságra rányomja a bélyegét, és nem nagyon látni, hogy mi lehet a megoldás.

A heol.hu úgy tudja, az egri uszoda március 7-én nyit ki abban az esetben, ha addig nem történik megbetegedés a koronavírus miatt.

2020.04.02 21:43:45

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hol vannak ezek a filmek, nem tudom, csak remélem, hogy megvannak még.

2020.03.19 10:51:20

Vízilabda H. D.

„Szeretnénk elismerésünket és tiszteletünket kifejezni az egészségügyben dolgozóknak.”

2020.03.09 18:13:50

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A legutóbbi vb-n és két Eb-n ezüstérmes vízilabda-válogatott edzője elárulja azt is, mitől ennyire jók a spanyolok a csapatsportágakban.

2020.03.11 11:35:52

Vízilabda H. Á.

A FÉRFI OB I KÖZÉPSZAKASZÁNAK MENETRENDJE, EREDMÉNYEI, ÁLLÁSA.

2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.