NAGY-PÁL TAMÁS, PUSZTAI VIOLA 2020.01.11 12:07 Frissítve: 2020.01.11 12:07

Vízilabda: „Akkor leszünk sikeresek, ha megélni, és nem túlélni akarjuk a meccseket”

A magyar női vízilabda-válogatott vasárnap, a horvátok ellen kezdi meg szereplését a budapesti Európa-bajnokságon. Az NSO Tv Gangl Edinával és Gurisatti Grétával beszélgetett a rajt előtt. „Nagyon harmonikusnak látom a mostani Eb-csapatot,
nincsenek nagy érzelmi és fizikai kilengések, sem, teljesen jól összeállított csapatról beszélhetünk –
mondta Gurisatti Gréta, akinek a 2020-as Európa-bajnokság már a második hazai világversenye lesz a 2017-es vb után. – Ebből adódóan nincs okunk bármin is agyalni, mert ha azon gondolkoznánk, jaj, mi lesz a döntőben, akkor pont azért nem sikerülne. Nem szabad siettetnünk ezt a két hetet, ma reggel edzés volt, ezt kellett megcsinálni, holnap pihenő, azt kell megélni. Csak akkor leszünk sikeresek, ha minden mérkőzést megélni akarunk, és nem túllenni rajta.”

Bíró Attila együttese természetesen már nagyon várja az Eb-rajtját, s különösen azt, hogy hazai közönség előtt vízilabdázhasson. Gangl Edina nem is kér mást a szurkolóktól, csak azt, hogy úgy támogassák őket, mint tették azt a 2017-es világbajnokságon. 

„Számomra az egyik legmeghatóbb pillanat volt a pályafutásom során, amikor nem jutottunk a négybe, és még ezerrel több szurkoló volt a lelátón. Nagyon jó érzés volt, hogy nem pártoltak el mellőlünk, és végig támogattak minket. Ebben bízom most is, csak remélem, hogy nem az ötödik helyért játszunk hazai pályán, hanem kicsit előkelőbb helyért.”

Videónkban arról is beszélnek, milyennek látták a csapatot a felkészülési mérkőzések során, és mi lehet a női válogatott legnagyobb erénye a hazai Európa-bajnokságon.  

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT 13 FŐS KERETE
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG ADATBANKJAIT ITT TEKINTHETI MEG! 

EGÉSZ OLDALAS INFOGRAFIKA!  

2020.03.19 10:51:20

Vízilabda H. D.

„Szeretnénk elismerésünket és tiszteletünket kifejezni az egészségügyben dolgozóknak.”

2020.03.09 18:13:50

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A legutóbbi vb-n és két Eb-n ezüstérmes vízilabda-válogatott edzője elárulja azt is, mitől ennyire jók a spanyolok a csapatsportágakban.

2020.03.11 11:35:52

Vízilabda H. Á.

A FÉRFI OB I KÖZÉPSZAKASZÁNAK MENETRENDJE, EREDMÉNYEI, ÁLLÁSA.

2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.

2020.01.28 00:16:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hodie mihi, cras tibi, azaz ma nekem, holnap neked.