Vízi: a pólószövetség benyújtotta pályázatát a 2020-as Eb-re!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.06. 10:51
Újabb vizes világversenyt rendezhet Magyarország: a Magyar Vízilabda-szövetség benyújtotta pályázatát a 2020-as olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra, a helyszín a 2017-es vizes világbajnokságra épülő Dagály uszoda lenne.

A 2014-es budapesti és a 2016-os belgrádi vízilabda Európa-bajnokság is közönségsikert aratott, mindkettő után elismerő szavakat kaptak a szervezők, nálunk az egyedülálló margitszigeti atmoszféra okán is, míg a szerbeknél különleges volt a 16 ezer néző előtt lezajlott Eb-döntő.

Nos, a Magyar Vízilabda-szövetség most ezt a kettőt ötvözné, hiszen újabb Európa-bajnokságot rendezne, de ezúttal nem a Margitszigeten, hanem a most épülő Dagály központban, mivel az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalokra az ötkarikás játékok miatt nem nyáron, hanem télen kerül sor. Így volt ez 2012-ben, 2016-ban és így lenne 2020-ban is. Ennek érdekében az MVLSZ elküldte a pályázatát az Európai Úszószövetségnek (LEN):

„Többször jeleztem Paolo Barelli LEN-elnöknek és Gyárfás Tamás LEN-kincstárnoknak, hogy a 2020. januári póló Európa-bajnokság helyszíne Európa legszebb fedett uszodája, a megépülő Dagály központ legyen – mondta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke. – Köszönöm, hogy a vízilabda-szövetség által a jogdíjra és a szervezési támogatásra benyújtott kérelmünkre megkaptuk a kormánygaranciát, így az MVLSZ beadta a szervezési pályázatot a négy év múlva esedékes Európa-bajnokságra. Azért ilyen korán, hogy a LEN elnöksége akár a héten, akár egy későbbi időpontban a javunkra dönthessen."

Az elnök a következő LEN Büro-ülés időpontja miatt említette a pénteki napot, de elvileg szeptember a pályázatok benyújtásának határideje, s majd utána határoz a LEN a házigazdáról. A következő Európa-bajnokság helyszíne már biztos, arra 2018 nyarán Barcelonában kerül sor.

„Nagyon jól sikerültek az elmúlt években a vízilabda-szövetség által rendezett FINA- és LEN-események. Örülnék, ha az európai szövetség ismét az MVLSZ-t választaná, játékosnak, edzőnek is óriási élmény a hazai világesemény" – tette hozzá Benedek Tibor, aki 2001-ben játékosként, 2014-ben pedig szövetségi kapitányként szerepelt a budapesti Európa-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik