nemzetisport.hu 2019.06.13 21:14

Vízilabda: A Fradiban akartam játszani, motiváló a BL-győzelem – Zalánki Gergő

Három új igazolást jelentett be csütörtöki sajtótájékoztatóján a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata. A Szolnokról távozó, vb-ezüstérmes Zalánki Gergő is a zöld-fehéreknél folytatja, aki az NSO Tv-nek elmondta, mi motiválta, amikor a Fradihoz igazolt, s miért akar egy csapatban játszani Varga Dénessel és Vámos Mártonnal. „A következő idénytől a Fradiban akartam játszani,
nagyon örülök neki, hogy ez megvalósult –
mondta a Szolnoktól távozó Zalánki Gergő. – A játékosokat nagyon jól ismerem, jelenleg ez a világ legjobb csapata, így hatalmas motiváció lesz a zöld-fehéreknél vízilabdázni, s begyűjteni azokat a serlegeket, amelyeket a csapat az idén megnyert, köztük a Bajnokok Ligáját.”

A 24 éves, balkezes pólós a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy azért is akart a Ferencvárosba igazolni, hogy az olimpia előtt egy csapatban játszhasson a válogatott két klasszisával, Varga Dénessel és Vámos Mártonnal.

„A válogatottban sokat játszottunk már együtt, de a klubszezon egészen más. Nap mint nap együtt edzünk, és legalább hatvan meccset játszunk az idényben, a korábbi tíz helyett. Így sokkal jobban összeszokhatunk, különösen Vámos Marcival, ha együtt vagyunk a vízben. Bízom benne, hogy ezt az olimpián majd kamatoztatni is tudjuk.”

Videónkban arról is beszél, hogy a vízilabdás közegből sokan felhívták, és drukkoltak neki, hogy a Fradiba jöjjön, mert ez a jövő. Továbbá elmondja, hogyan élte meg az elmúlt idényt a Szolnokkal, s mit vár a nyári világbajnokságtól.

2019.06.12 21:54:01

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ha a csapatot olyan tökéletesen felkészült, tiszta fejű edző, mint Varga Zsolt kovácsolja egybe, mögötte meg ott egy profi stáb és egy tőkeerős klub, akkor még így, »hátulról« érkezve is simán elérhető, hogy az FTC végül mindenkit megelőzzön.

2019.06.12 09:50:47

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

„Meglátjuk, mennyi fér bele, mennyit akar a Fradi, de harmincöt éves koromig biztosan játszom.”

2019.06.08 13:07:26

Vízilabda HATÁR DÁVID (Budapest), LAKNER GÁBOR (Hannover)

Az Olympiakosz óriási hajrával egyenlített, de a Vargát és Vámost is elveszítő zöld-fehérek így is nyertek.

2019.06.07 19:49:43

Vízilabda LAKNER GÁBOR (HANNOVER) / NSO

Varga Dénesék kiváló negyedik negyeddel verték meg a Barcelonetát.

2019.05.29 09:05:06

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

„Ha egyetlen érmet sem nyerek, és úgy fejezem be, akkor is a legboldogabb embernek érezném magamat.”