nemzetisport.hu 2019.06.13 21:14

Vízilabda: A Fradiban akartam játszani, motiváló a BL-győzelem – Zalánki Gergő

Három új igazolást jelentett be csütörtöki sajtótájékoztatóján a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata. A Szolnokról távozó, vb-ezüstérmes Zalánki Gergő is a zöld-fehéreknél folytatja, aki az NSO Tv-nek elmondta, mi motiválta, amikor a Fradihoz igazolt, s miért akar egy csapatban játszani Varga Dénessel és Vámos Mártonnal. „A következő idénytől a Fradiban akartam játszani,
nagyon örülök neki, hogy ez megvalósult –
mondta a Szolnoktól távozó Zalánki Gergő. – A játékosokat nagyon jól ismerem, jelenleg ez a világ legjobb csapata, így hatalmas motiváció lesz a zöld-fehéreknél vízilabdázni, s begyűjteni azokat a serlegeket, amelyeket a csapat az idén megnyert, köztük a Bajnokok Ligáját.”

A 24 éves, balkezes pólós a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy azért is akart a Ferencvárosba igazolni, hogy az olimpia előtt egy csapatban játszhasson a válogatott két klasszisával, Varga Dénessel és Vámos Mártonnal.

„A válogatottban sokat játszottunk már együtt, de a klubszezon egészen más. Nap mint nap együtt edzünk, és legalább hatvan meccset játszunk az idényben, a korábbi tíz helyett. Így sokkal jobban összeszokhatunk, különösen Vámos Marcival, ha együtt vagyunk a vízben. Bízom benne, hogy ezt az olimpián majd kamatoztatni is tudjuk.”

Videónkban arról is beszél, hogy a vízilabdás közegből sokan felhívták, és drukkoltak neki, hogy a Fradiba jöjjön, mert ez a jövő. Továbbá elmondja, hogyan élte meg az elmúlt idényt a Szolnokkal, s mit vár a nyári világbajnokságtól.

2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.

2020.01.28 00:16:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hodie mihi, cras tibi, azaz ma nekem, holnap neked.

2020.01.26 23:16:32

Vízilabda SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Hogy év közben a bajnokikon – főleg a nőknél – többen vannak a zsűriben, mint a nézőtéren? Igaz. Viszont a válogatott más.

2020.01.26 15:53:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Döntetlen után szétlövéssel nyertünk, Vogel Soma kivédte az utolsó spanyol ötöst.

2020.01.25 18:44:19

Vízilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A negyedik negyed döntött az oroszok elleni kiélezett mérkőzésen a Duna Arénában.