nemzetisport.hu 2019.06.13 21:14

Vízilabda: A Fradiban akartam játszani, motiváló a BL-győzelem – Zalánki Gergő

Három új igazolást jelentett be csütörtöki sajtótájékoztatóján a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata. A Szolnokról távozó, vb-ezüstérmes Zalánki Gergő is a zöld-fehéreknél folytatja, aki az NSO Tv-nek elmondta, mi motiválta, amikor a Fradihoz igazolt, s miért akar egy csapatban játszani Varga Dénessel és Vámos Mártonnal. 



„A következő idénytől a Fradiban akartam játszani,
nagyon örülök neki, hogy ez megvalósult –
mondta a Szolnoktól távozó Zalánki Gergő. – A játékosokat nagyon jól ismerem, jelenleg ez a világ legjobb csapata, így hatalmas motiváció lesz a zöld-fehéreknél vízilabdázni, s begyűjteni azokat a serlegeket, amelyeket a csapat az idén megnyert, köztük a Bajnokok Ligáját.”

A 24 éves, balkezes pólós a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy azért is akart a Ferencvárosba igazolni, hogy az olimpia előtt egy csapatban játszhasson a válogatott két klasszisával, Varga Dénessel és Vámos Mártonnal.

„A válogatottban sokat játszottunk már együtt, de a klubszezon egészen más. Nap mint nap együtt edzünk, és legalább hatvan meccset játszunk az idényben, a korábbi tíz helyett. Így sokkal jobban összeszokhatunk, különösen Vámos Marcival, ha együtt vagyunk a vízben. Bízom benne, hogy ezt az olimpián majd kamatoztatni is tudjuk.”

Videónkban arról is beszél, hogy a vízilabdás közegből sokan felhívták, és drukkoltak neki, hogy a Fradiba jöjjön, mert ez a jövő. Továbbá elmondja, hogyan élte meg az elmúlt idényt a Szolnokkal, s mit vár a nyári világbajnokságtól.

2019.07.15 16:54:44

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre), DERENCSÉNYI ISTVÁN (fotó)

Bíró Attila szövetségi kapitány lányai második csoportmeccsükön 15–14-re nyertek Kanada ellen.

2019.07.15 07:03:51

Vízilabda Roska Emese Boglárka (összefoglaló), Molnár Krisztián (közvetítés), Derencsényi István (fotó)

A magyar csapat világbajnokságon még sohasem nyert ekkora különbséggel.

2019.07.15 00:01:00

Vízilabda DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ekkora tudáskülönbség élvezetéhez erős perverzió kell.

2019.07.14 05:09:35

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu), DERENCSÉNYI ISTVÁN (fotó)

A magyar válogatott megdöntötte Jugoszlávia eddigi rekordját.