Vízilabda: a BL hatos döntőjét rendezné Budapest

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.30. 18:25
A vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjének alkalmából Barcelonában tartott megbeszélést az Európai Úszószövetség (LEN) felső vezetősége: Paolo Barelli elnök, David Sparkes főtitkár és Gyárfás Tamás kincstárnok a LEN-t érintő aktuális kérdésekről egyeztetett.

A jövőbeni eseményekkel kapcsolatban elhangzott, hogy a BL hatos döntőjét 2015-ben is Barcelonában rendezik, míg 2016-2017-ben Isztambul lesz a házigazda, ugyanakkor már most tárgyalni kívánnak a potenciális 2018-2019-es rendezőkkel. Gyárfás Tamás jelezte, hogy a 2021-es vb-pályázat kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök azt kérte, az új, már 2016 végére elkészülő budapesti uszodakomplexumot a lehető legjobban használják ki a vizes sportágak, azaz további rangos eseményeket igyekezzenek „elhozni" sportdiplomatáink.

„Ebbe a sorba kiválóan illeszkedne a vízilabda BL-döntő is, azaz egyfajta kötelezettség-vállalás nélküli előfoglalással éltem –mondta utóbb Gyárfás Tamás. – Budapest prioritást élvezhet,de természetesen előbb egyeztetni kell a kormányzattal és a vízilabda-szövetséggel is, csak azután válhat hivatalossá a pályázatunk."

A LEN ügyvezetése arról is döntött, hogy ezentúl a páratlan években két rövid pályás Európa-bajnokságot rendeznek, egyet januárban, egyet pedig decemberben, minthogy a páros években a rövid pályás vb-k miatt nem lehet megfelelő időpontot találni (30 nappal kiemelt FINA-esemény előtt és után nem bonyolítható hasonlóan rangos kontinentális bajnokság). 2015-ben az év elején az izraeli Netanya lesz a házigazda, míg a decemberi esemény rendezőjéről a LEN Büro nyári, berlini ülésén döntenek: a tagoknak a svéd és a finn pályázat közül kell választaniuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik