R. E. B. 2018.09.30 11:01 Frissítve: 2018.09.30 12:23

Vízi: Vári Attila váltja Kemény Dénest, megvan a szövetség új elnöke

Nyílt szavazáson, egyhangú többséggel választották elnökké Vári Attilát a Magyar Vízilabda-szövetség küldöttei a szervezet megismételt rendkívüli közgyűlésén.

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Megismételt rendkívüli közgyűlést tartott vasárnap délelőtt a Magyar Vízilabda-szövetség, miután a szerdai a megjelentek száma miatt érvénytelennek bizonyult. A megismételt, közgyűlés már a megjelent küldöttek számától függetlenül érvényes lett.

Az eseményen Hesz Máté főtitkár, majd Kemény Dénes elnök tartott rövid beszédet. A szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok szakember már felszólalása elején jelezte, annak végén „magára hagyja” a közgyűlést, s valóban, szavai után távozott. De előtte ezt mondta.

„A mai nappal befejezem az elnöki tevékenységemet – kezdte Kemény Dénes. – Az elmúlt napokban végiggondoltam, mi történt az elmúlt hat évben, de nem kezdek bele a felsorolásba, hiszen ti is a vízilabdában éltetek, másrészt délig érvényes a terembérletünk. Ugyanakkor megköszönöm az elmúlt 22 év óriási élményeit. Köszönet a szeretetért, amelyet kaptam, ez adott erőt ahhoz, hogy most egészségesen álljak előttetek.”

Ezután következett az első napirendi pont, az elnökválasztás. A 366 szavazásra javasolt küldöttből 144-en jelentek meg. Az is elhangzott, hogy a rendkívüli közgyűlés előtt 51 jelölés érkezett, ezek mindegyike Vári Attilát támogatta.

A játékosként kétszeres olimpiai bajnok Vári „Folytassuk egy csavarral” címmel tartott prezentációt, majd a levezető elnök javaslatára a titkos helyett nyílt szavazást tartottak. Ezt a megjelentek elfogadták, a küldöttek pedig egyhangú többséggel elnöknek választották meg Vári Attilát, aki a bírósági átvezetésig felhatalmazást kapott arra, hogy képviselje a szövetséget.

„Nagyon köszönöm a bizalmat. Amikor Dénes lemondott, sokan megkerestek, hogy támogatnának, ha indulnék az elnöki tisztségért, és eldöntöttem, harcolni fogok a magyar pólóért” – fogalmazott az immár elnök Vári, aki többek között Kemény Dénesnek is köszönetet mondott azért, hogy itt lehet.

Az új elnök megbízatása 2018. szeptember 30-tól 2020. október 22-ig szól. Kemény Dénes még májusban jelentette be, hogy lemond az elnöki tisztségről.

2019.08.09 20:31:12

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Varga Zsolt minden megnyerhető trófeát begyűjtött az FTC vízilabdacsapatával. Mire vadászik az új idényben?

2019.07.29 07:51:25

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu)

A női pólósok kapitánya szerint fáj, hogy nem szereztünk érmet, de az összkép pozitív.

2019.07.27 22:01:44

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Némi szerénység azért elkelne.

2019.07.27 08:43:54

Vízilabda HATÁR DÁVID (percről percre), ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló)

Horvátország három góllal legyőzte Märcz Tamás csapatát Kvangdzsuban.

2019.07.26 09:36:00

Vízilabda HATÁR DÁVID (percről percre), ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló)

Az Ausztrália elleni bronzmérkőzést egy góllal elveszítette Bíró Attila csapata.