LAKNER GÁBOR 2020.05.26 10:55 Frissítve: 2020.05.26 11:01

Vízilabda: középcsapat lehet az Eger, nyolcan biztosan távoznak

A kormányzati támogatással megmenekülő ZF-Eger középcsapat lehet a következő idényben, miután már nyolc játékos távozása biztos.

A szerb válogatott gólerős és villámgyors szélsője, Sztrahinja Rasovics sem tér vissza Egerbe (Fotó: Lénárt Márton)

 

REÁLIS LEHET A KÖZÉPMEZŐNY ELÉRÉSE

Szécsi Zoltán, a ZF-Eger ügyvezető elnöke:
„Rendkívül fontos, hogy Egerben mindig olyan csapat legyen, amelyre az adott évben van pénz. Az elmúlt másfél esztendőben sikerült annyira átlátnom a finanszírozási lehetőségeket, hogy nagyon jó és minél szélesebb utánpótlásbázisra épülő, masszív, stabil középcsapat lehessünk, egy-egy jobb játékossal. Miután szakmailag nem látható az a hatalmas különbség például a majdani ötödik és tizenharmadik helyezett között, reális lehet a középmezőny elérése.”

Az anyagi gondokkal küzdő egri vízilabdázás ugyan megmenekült a kormány által biztosított háromszázmillió forintos anyagi támogatásnak köszönhetően, azonban az élvonalbeli férficsapat gyakorlatilag kiürült. A játékosok kirajzottak a szélrózsa minden irányába, így aztán a ZF-Eger egészen biztosan nem a megszokott célokért küzd a következő idényben. A klub egyedülálló módon 2004 és 2020 között mindig a legjobb négy között végzett a bajnokságban, a folytatásban azonban maximum a középmezőnyt lőheti be célként. Persze már az is nagy szó a körülmények ismeretében, hogy egyáltalán élvonalbeli vízilabdázásról beszélhetünk Egerben.

Eddig nyolc pólós távozását vehetjük biztosra, de a névsor még tovább bővülhet. Kezdjük azokkal, akiknek már ismert a következő klubja: Csacsovszky Erik az újjáformálódó OSC-be, Gyárfás Tamás a BVSC-be, Lukács Dénes Dorián és a saját nevelésű Magyar Márton Miskolcra igazolt. Az élvonal egyik kiemelkedő tudású légiósa, a görög válogatott Angelosz Vlahopulosz visszatért Olaszországba, és az AN Brescia játékosa lett.

A ZF-Eger ügyvezető elnöke, a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán az InfoRádiónak elismerte, hogy az olimpiai, világ- és a januári, budapesti kontinensviadal óta Európa-bajnok Hosnyánszky Norbert, valamint a csapatkapitányi tisztséget betöltő világbajnok Decker Ádám is távozik. A két rutinos pólós sorsa nem a levegőben lóg, megvan már a következő klubjuk, azonban még várnak a bejelentésével.

HÁRMAN MÁR ALÁÍRTAK

A kizárólag magyar játékosokban gondolkodó OSC eddig három pólóssal erősítette meg keretét. A válogatottban is bemutatkozó Várnai Kristóf (24) Szolnokról, Dala Döme (20) pedig az UVSE-ből igazolt az újbudaiakhoz, mindketten elsősorban bekként bevethetők. Az Egerből távozó Csacsovszky Erikre (23) leginkább a rosszkéz-oldalon számíthat Varga Dániel vezetőedző.

Nincs ugyanakkor még új csapata Sztrahinja Rasovicsnak, de a jelenleg a szerb válogatottal Belgrádban tréningező szélső a Szportszki zsurnal szerb napilapnak elmondta, nem tér vissza Egerbe.

„Sok bizonytalan történet keringett a levegőben, és az is kérdésessé vált, hogy a csapat indulhat-e az élvonalban – mondta az ob I-ben töltött három idénye alatt 148 gólt lövő szélső. – Végül azt mondták, ne maradjak a klubnál. Sajnálom, hogy így ért véget az egri szerepvállalásom, jól éreztem magam a csapatban és a városban is. Minden jót kívánok a klubnak, remélem, a jövőben újra olyan eredményesen szerepelnek, mint a közelmúltban. Turistaként biztosan visszatérek Egerbe, és ki tudja, egyszer talán még játékosként is.”

Ez azonban még jóval odébb van. Jelenleg az tűnik biztosnak, hogy a megmenekülő egri csapat két lépést hátralép, hogy aztán később egyet előre is léphessen.

2020.07.12 21:21:09

Vízilabda SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. A »mit tanulunk Benedek Tibortól?« kérdésre adott válaszokból adódó következtetés: nincs semmi, de semmi fontosabb ebben az országban annál, mint hogy csapatokat alkossunk.

2020.07.10 18:46:08

Vízilabda BABJÁK BENCE

Nem tartja magát a világ legjobb vízilabdázójának, még mindig motivált. Úgy véli, ami ma elég, holnap már kevés.

2020.07.09 21:30:05

Vízilabda BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. A Last Dance-t látva ezen és a végtelen akaraterőn kívül több összekötő kapocs nincs is az önnön szorgalmát a tehetség egy válfajaként értelmező, a csapathoz a szeretet és az összetartozás irányából közelítő Benedek és Jordan között.

2020.07.06 21:31:14

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 8. RÉSZ. Tibor tanítványai rutinszerűen maradnak plusz 30-40 perceket az edzések után a vízben. Mert ezt látták a Mestertől.

2020.07.05 21:11:18

Vízilabda CSURKA GERGELY

A HARCOS ÚTJA, 7. RÉSZ. A vízilabdavilág egy félmosollyal nyugtázta: Kásásék nélkül most néhány évig nem kell számolni a magyarokkal.