Vizes vb: „Jó nagy pontot tehetnénk fel arra a bizonyos i-re”

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))
Vágólapra másolva!
2019.07.14. 16:36
null
Sedlmayer Tamás nem izgul a vb-rajt előtt (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A világversenyújonc Sedlmayer Tamás még nem izgul – várhatóan később is csak némi drukk lesz benne –, és úgy látja, a tavalyi Európa-bajnoki nyolcadik helyet ki lehetne javítani a kvangdzsui világbajnokságon a magyar férfi vízilabda-válogatottnak.

 

Mindenkinek munkásan telt a vasárnap Kvangdzsuban: miközben a női vízilabda-válogatott 64–0-ra gyalulta le Dél-Koreát a csoportkörben, helyi idő szerint délután a Märcz Tamás irányította férfiegyüttes egy csendes kis uszodában kemény kétkapuzást tartott a görögökkel. A két fél még a hazai felkészülési tornán egyeztették a gyakorlást, amelyen egy-egy stábtag (a magyaroknál Németh Zsolt) fújt, majd zárásként még az előny-hátrányt is gyakorolták a felek.

„Hasznos volt, jól jött, hogy a világbajnokság, az emberfogás, center-bekk feladatok előtt kicsit újra kontaktusba kerültünk, felvettük megint a ritmust – fogalmazott a 24 éves Sedlmayer Tamás, aki élete első felnőtt-világversenyére készül. – Még nincs bennem drukk, mert nem kezdődött el a vébé. Ahogy ismerem magam, azért lesz bennem valamennyi, de ez teljesen normális, és igyekszem a saját előnyömre fordítani, hogy plusz adrenalint adjon a meccsek előtt. Elkél az, például a spanyol mérkőzést megelőzően, vagy később, ahogyan élesedik a harc, ha mondjuk az elődöntőben játszunk, menetelünk tovább.”

Sedlmayernek felvetettük, hogy mértéktartóan fogalmaz, láthatóan a lépésről lépésre filozófiát követve halad. Vagy gondol tovább is, netán éremre, kvótára?

„Azért megfordul a fejemben, ugyanakkor a Ferencvárosban megtanultam, hogy mindig az aktuális feladattal kell foglalkozni, a következő mérkőzés pedig az Új-Zéland elleni lesz. Majd aztán haladunk sorban.”

Lapunk állandó szakértője, az UTE-val BEK-győztes, a nyártól a Szeged felnőtt férficsapatát irányító Szabó Zoltán fogalmazott úgy, hogy a világbajnokság több FTC-játékosnak is az év megkoronázása lehet – ugyebár az FTC-Telekom minden sorozatban diadalmaskodott az idén, s ebből Sedlmayer is kivette a részét.

„Abszolút így van! Bár teszem hozzá, nem klubcsapatokról beszélünk, azért tényleg jó nagy pontot tehetnénk fel arra a bizonyos i-re, ha netalántán megnyernénk a világbajnokságot, és kvótaszerzés társulna mellé. De mert nem klubcsapatról van szó, hanem válogatottról, a tavalyi rossz Európa-bajnoki szereplést ki lehetne javítani az idei főeseményen. Pont jó az átlagéletkor, ideális arányban vannak fiatalabbak és kicsit idősebbek, robbanékonyak vagyunk, ráadásul nagyon jók a centereink és a kapusaink.”

A csapat magyar idő szerint hétfőn 10.50-kor Új-Zéland ellen kezdi meg a szereplést.

FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
VÍZILABDA

FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT
Július 15., hétfő
9.30:
Dél-Afrika–Spanyolország
10.50: Új-Zéland–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik