Vizes vb: az amerikai női pólócsapat könnyedén jutott döntőbe

Roska Emese BoglárkaRoska Emese Boglárka
Vágólapra másolva!
2019.07.24. 11:00
Elsőként a címvédő Egyesült Államok jutott be a kvangdzsui vizes világbajnokság női vízilabdatornájának döntőjébe, mivel az elődöntőben 7–2-re kiütötte az első félidőben gólképtelen Ausztráliát. Ezzel eldőlt, hogy a Magyarország–Spanyolország elődöntő győztese biztosan kijut a pontosan egy év múlva kezdődő olimpiára.

Azért világbajnoki elődöntőben nem mindennap látni ilyet... Rendben, az Egyesült Államok női vízilabda-válogatottja kiemelkedik a mezőnyből, nem véletlenül olimpiai és világbajnok, ám Ausztrália két és fél negyed után, a 20. percben szerezze az első gólját... Ashleigh Johnsson pazarul védett, elöl pedig Stephanie Haralabidis és Makenzie Fischer vitte a prímet. A címvédő úgy vezetett roppant magabiztosan, hogy az ausztrál kapus, Gabriella Palm tartotta versenyben a csapatát – nem mintha valójában versenyben lettek volna.

Az ausztrálok a folytatásban sem találták a megoldást a kemény, a támadásaikat teljesen megfojtó védekezés no meg Johnson ellen. A sok rossz kísérlet el is vette az önbizalmukat, egyre reménytelenebb helyzetekből próbálkoztak egyre gyengébb megoldásokkal, természetesen hatástalanul. Bronte Halligan még egy találattal kozmetikázta a nehezen magyarázható eredményt, amely végül 7–2 lett.

Az Egyesült Államok sorozatban harmadszor jutott világbajnoki döntőbe, és pénteken hatodik vb-címét szerezheti meg. Reméljük, ebben majd Magyarország állhatja útját, Bíró Attila válogatottja Spanyolországgal játszik az elődöntőben.

FINA VIZES VB, NŐI VÍZILABDA
ELŐDÖNTŐ
Egyesült Államok–Ausztrália 7–2 (3–0, 2–0, 1–1, 1–1)
G:
Haralabidis, M. Fischer, A. Williams 2-2, Fattal, ill. Webster, Halligan
KÉSŐBB
Spanyolország–MAGYARORSZÁG 11.30 (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

KORÁBBAN
AZ 5–8. HELYÉRT
Görögország–Oroszország 4–13
Hollandia–Olaszország 5–10

A 9. HELYÉRT
Kanada–Kazahsztán 24–7

A 11. HELYÉRT
Kína–Új-Zéland 14–12

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja:Roska Emese Boglárka (Kvangdzsu), Csurka Gergely (Kvangdzsu), Derencsényi István (Kvangdzsu, fotó), Kovács Erika (Budapest)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik