Végig irányította a Jug elleni meccset a Vasas

Vágólapra másolva!
2009.11.28. 20:35
Címkék
Remekül játszva, meglepően simán nyert a Vasas a Jug Dubrovnik ellen a férfi vízilabdázók Euroligájának B-csoportjában. Az 1. forduló mérkőzésén az angyalföldiek a harmadik negyedben már 8–3-ra is vezettek, végül 11–8-as győzelmet arattak.

 

Kis remek teljesítményt nyújtott (Fotó: Meggyesi Bálint)
Kis remek teljesítményt nyújtott (Fotó: Meggyesi Bálint)

Ugyan a vezetést a Jug szerezte meg a Vasas elleni Euroliga-ütközeten, Varga Dániel nem sokkal később egalizált. Több gól nem is született az első szakaszban, látszott: két európai topcsapat játszik egymással, olyanok, amelyek képesek lebénítani az ellenfél támadójátékát.

A folytatásban azonban szerencsére a Vasas találta meg ellenfele gyenge pontját, és elhúzott 3–1-re, majd a dubrovniki szépítésre Kis Gábornak volt válasza, aki elsőre a kapufát lőtte telibe, ám a kipattanót követően már nem hibázott, második gólját szerezve a találkozón. (4–2)

Katonás Gergely öt másodperccel az első félidő vége előtt a számunkra oly kedves eredményre, 6–3-ra alakította az állást. A Vasas remekül pólózott, megérdemelten vezetett horvát riválisával szemben. Földi Lászlónak csak arra kellett ügyelnie a nagyszünetben, hogy nehogy kiengedjen csapata.

Nem engedett ki, legalábbis nem a harmadik negyed elején. Létay Krisztián szélről lőtt találatával már öt góllal, 8–3-ra is vezetett a magyar bajnok.

Egy mérkőzést azonban nem lehet csúcsformában végigjátszani, s ennek most a játékrész második fele látta kárát. A Jug ugyanis feljött 8–5-re.

A záró periódus elején Kis ismét megtörte a magyar gólcsendet (már vagy fél negyed óta gólképtelenek voltak az angyalföldiek), a Vasas pedig nem olyan csapat, amely a mérkőzés végén lead négygólos előnyt.

3:22-vel a vége előtt Varga Dániel kilőtte a hosszú sarkot, 10–7-re alakítva ezzel az eredményt. Eldőlt.

A Vasas – a Honvédhoz hasonlóan és az Egerrel ellentétben – győzelemmel kezdett az Euroliga főtábláján, végül 11–8-ra nyert.

 EUROLIGA, B-CSOPORT
 1. FORDULÓ
TEVA-VASASPLAKET–JUG DUBROVNIK (horvát) 11–8 (1–1, 5–2, 2–2, 3–3)
Szőnyi út, 1500 néző, Vezette: Naumov (orosz), Hausche (német)
Gól – emberelőnyből: 14/4, ill. 14/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Takács Bálint (19. p.), Drobac (25. p.), Decker Á. (25. p.), Obradovic (26. p.)
Vasas: NAGY V. – Varga Dénes, VARGA DÁNIEL 2, Hosnyánszky 2, KIS G. 3, KATONÁS 3, Decker Á., Csere: Takács Bálint, Vörös, Kovács R., Létay 1, Hőna
Jug: Vican – Vranjes, S. Sukno 1, Drobac, DOBUD 2, Boskovic, JOKOVIC 3, Csere: Seman, Obradovic 2, Ivankovic, Sutalo
MESTERMÉRLEG
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: Mentálisan nagyon erősek voltunk, nagy lökést és magabiztosságot adott a Magyar Kupa-győzelem. Csak dicséret illeti a csapatot. Nehéz számítani arra, hogy ilyen magabiztos verjük a Dubrovnikot, de benne volt a meccs képében, sőt még a nagyobb különbség is, de nem legyünk elégedetlenek.
ELVIS FATOVIC, a Dubrovnik edzője: Első számú védőnk, a lázas Andro Buslje nagyon hiányzott a csapatból. Az első félidőben nem használtuk ki a lehetőségeinket, és ötgólos hátrányból pedig már nem tudtunk felállni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik