A Szeged előnyben, az Eger hátránya tetemes

Vágólapra másolva!
2013.03.09. 18:42
null
Gerendás György nem tudta felrázni csapatát a rossz kezdés után (Fotó: Korponai Tamás – archív)
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a ZF-Eger 13–6-ra kikapott Belgrádban, a Crvena zvezda vendégeként. A hevesiek pocsékul kezdték a meccset, szünetben hatgólos hátrányban voltak, és a folytatásban sem sikerült faragniuk a hátrányon. A Szeged viszont 9–6-ra nyert a Montpellier vendégeként, így háromgólos előnyhöz jutott a március 20-i visszavágó előtt.

 

CRVENA ZVEZDA–EGER

Az egri klub honlapján olvasható tudósításból kiderül, hogy a Tasmajdan-uszodában a hazaiak szerezték az első gólt, majd a folytatásban – előbb Bátori Bence, utóbb pedig Gór-Nagy Miklós révén – kétszer is egyenlített a vendégcsapat, harmadszorra azonban nem sikerült, mert Biros Péter ötméterest hibázott, a Zvezda pedig két gyors góllal büntetett.

GÖRÖGÖT FOGTAK AZ EGRI NŐK

Kézzelfogható közelségbe került a legjobb négy közé jutás az Eger női csapata számára a Bajnokok Kupájában, miután a hevesiek a negyeddöntő első, szombati mérkőzésén 8–7-re nyertek az Olympiakosz Pireusz vendégeként.


A részletekről itt olvashat!

Az első kisszünetben tehát három volt a hazaiak előnye, amit sajnos a második negyedben megduplázott a szerb együttes, miután három emberelőnyt is precízen értékesített.

A harmadik negyedben egy gólt sikerült faragni a tetemes hátrányon, ám hiába a kapuscsere (Szécsi Zoltán helyére jött Bisztritsányi Dávid), a mérkőzés hajrájában is csak nőtt a különbség a felek között ahelyett, hogy feljebb zárkózott volna Gerendás György csapata. A vége súlyos, hétgólos vereség, az Eger rendkívül nehéz helyzetbe került az első meccs után.

MONTPELLIER–SZEGED

A Szeged a szünet után lendült bele igazán a Montpellier vendégeként: az első félidőben Török Béla tartotta a magyar csapatot, a Beton húzóembere a vendégcsapat első négy gólja közül hármat szerzett, valóságos gólpárbajt vívott a hazaiak legjobbjával, Zeljko Kovaciccsal.

A harmadik negyed elején aztán két góllal ellépett Vincze Balázs együttese, ám a franciák kettős emberelőnyből szerzett góllal zárkóztak, majd ki is egyenlítettek.

Hat hatról indultak a felek a záró nyolc percnek, és remekül jött ki a lépés a vendégeknek: Török újra betalált, majd Joseph Kayes is villant, a zárás pedig Molnár Tamásé volt. Az esélyesebb Szeged 9–6-os győzelmével remek helyzetbe került a visszavágó előtt.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
CRVENA ZVEZDA (szerb)–ZF-EGER 13–6
(5–2, 4–1, 2–3, 2–0)
Belgrád, 500 néző. V: Buch (spanyol), Caputti (olasz)
CRVENA ZVEZDA: Sefik – Prlainovics 1, Drakszimovics, Radjen 2, D. Pijetlovics 2, Vapenszki, S. Raszovics 1. Cs: Ivosevics, Sztojcsics 1, Avramovics 1, Randjelovics 3, Eskert, V. Raszovics 2. Edző: Dejan Szavics
EGER: Szécsi – Bátori 1, Biros, Bundschuh, Seman, Salamon, Graham 2. Cs: Bisztritsányi (kapus), Varga II Zs., Gór-Nagy 1, Mezei 1, Kovács Gábor 1, Gerritse. Edző: Gerendás György
Gól – emberelőnyből: 13/8, ill. 11/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 3/2
Kipontozódott: Ivosevics
MESTERMÉRLEG
Dejan Szavics:
– Nehezebb meccsre számítottam. Az döntött, hogy jó százalékban lőttük be az emberelőnyeinket, és emberhátrányban jobban védekeztünk, mint az Eger.
Gerendás György: – Nem megbántva a Szentest, de ez olyan meccs volt, mint amikor mi játszunk a Szentessel, csak most az Eger volt a Szentes… Osztálynyi különbség volt a két csapat között, és nem a játékosok tudása, hanem a csapatok között, noha a játékosaink képessége nincs alatta a szerbekének. A Zvezda a XXI. század vízilabdáját játszotta, mi meg valahol ott álltunk a XX. században, úgy a montreali olimpiánál.

MONTPELLIER (francia)–A-HÍD-SZEGED 6–9 (2–2, 2–2, 2–2, 0–3)
Montpellier, 2000 néző. V: Rak (horvát), Kacarosz (görög)
MONTPELLIER: Jászberényi – Aguilar, Pastry 1, Kovasic 3, Saudadier, Mustur, Peisson 1, Heinrich, Ladouce, Pirat, Laux 1, Clay. Edző: Fabien Vasseur
SZEGED: Baksa – Hegedüs G. 1, Török 4, Kunac, Molnár T. 2, Szivós 1, Kiss Cs. Cs: Decker Á., Younger, Kayes 1, Somogyi, Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– A mérkőzés legjobbja Jászberényi Gábor volt, ami mindent elmond a találkozóról. Elég nehezen érkeztünk meg, sűrű hetünk végén az utazás is hosszú volt, ami meglátszott a játékosokon. Amikor dönteni kellett a mérkőzés sorsáról, szerencsére visszatért az elmúlt időszakban bennünket jellemző játék, és gyakorlatilag három és fél perc alatt megszereztük a győzelmet, és remélem, eldöntöttük a továbbjutást is.

További eredmények: Barceloneta (spanyol)–Digi-Oradea (román, Szabó Botond 1) 15–5 (2–0, 6–1, 3–3, 4–1), Olympiakosz (görög)–Szpartak Volgográd (orosz) 9–8 (4–3, 2–2, 2–2, 1–1), Vuliagmeni (görög)–Marseille (francia) 16–12 (4–2, 3–4, 3–4, 6–2), Galatasaray (török)–Szintez Kazany (orosz) 9–6
A Schuurman (holland)–Jug Dubrovnik (horvát) és a Partizan (szerb)–Brescia (olasz) mérkőzéseket vasárnap játsszák.

A visszavágókat március 20-án rendezik!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik