Női vízilabda BEK: Athénban szerzett előnyt az Eger

Vágólapra másolva!
2013.03.09. 18:49
Kézzelfogható közelségbe került a legjobb négy közé jutás az Eger női vízilabdacsapata számára a Bajnokok Kupájában, miután a negyeddöntő első, szombati mérkőzésén nyerni tudott az Olympiakosz Pireusz vendégeként.

A klub honlapjának összegzése szerint a magyar bajnok végig kézben tartotta az athéni összecsapást, s végül egy góllal tudott győzni. Kelemen Attila tanítványai a március 23-i visszavágón a Bitskey-uszodában biztosíthatják be továbbjutásukat a legjobb négy közé.

„Változatos mérkőzésen szereztünk előnyt a visszavágóra. Kétszer is sikerült három góllal elhúzni, de elég volt néhány kisebb hiba és a görögök felzárkóztak. A találkozó összképe alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna” – értékelt a tréner.

A medence mellett sportdiplomáciai sikert is aratott az Eger, amely a sorozat négyes döntőjének adhat otthont. A hevesi fővárosnak a rendezői jogot az európai szövetség (LEN) vezető testülete, a Büro ítélte oda budapesti ülésén - adta hírül szombaton a hazai sportági szövetség (MVLSZ) honlapja. A LEN-vezérkar egyhangúlag támogatta Eger pályázatát; a Final Fourt április 26-27-én bonyolítják le. A rendezés feltétele ugyanakkor, hogy a hevesi alakulat sikerrel vegye az Olympiakosz Pireusz elleni negyeddöntőt.

NŐI VÍZILABDA BAJNOKOK KUPÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

OLYMPIAKOSZ (görög)–ZF-EGER 7–8 (1–1, 1–4, 2–2, 3–1)
Athén, 200 néző. V: Krapivin (orosz), Inesta (spanyol)
OLYMPIAKOSZ: Diamantopulu – Tecalidu 1, E. Plevritu 1, Manoliudaki 2, Avramidu 1, M. Plevritu 1, Mavrelu. Cs: Szora 1, Niarhaku, Balomenaki, Kalogeraku, Kalargiru. Edző: Jorgosz Benopulosz
EGER: Gangl – Antal 1, Keszthelyi 4, Pengő, Somhegyi 1, Czigány D. 2, Zajácz. Cs: Pócsi, Parádi, Varga R., Miló-Sidló, Veréb, Vályi. Edző: Kelemen Attila
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 9/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Manoliudaki (27. p.), Tecalidu (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Kelemen Attila:
– Nagyon jól védekeztünk! Miután kielemeztük a görögök támadójátékát, egész héten erre készültünk. A védekezéssel ellentétben támadásban már sokat hibáztunk, még ha ez benne is van a játékunkban. De pontos csapatmunkával megérdemelt győzelmet arattunk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

További eredmények: Kinef Kirisi (orosz)–Imperia (olasz, Stieber Mercedes 2) 12–12 (4–3, 2–2, 3–3, 3–4), Nancy (francia)–Vuliagmeni (görög) 5–17 (2–4, 1–6, 0–4, 2–3)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik